Menu
 

Kariņš ar OECD ģenerālsekretāru vienisprātis, ka ieviestās sankcijas pret Krieviju radīs milzīgas pārmaiņas pasaules ekonomikas sistēmā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs Matiass Kormans ir vienisprātis, ka Putina režīma iebrukums Ukrainā un ieviestās sankcijas pret Krieviju radīs milzīgas pārmaiņas pasaules ekonomikas sistēmā, tai skaitā ātrāku atteikšanos no fosilajiem energoresursiem.

Kā informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs, Kariņš šodien tikšanās laikā ar Kormanu pārrunāja Putina režīma īstenotā kara Ukrainā ietekmi uz pasaules ekonomiku un iespējas mazināt tā sekas, īpaši enerģētikas sektorā.

Kariņš aicināja OECD ekspertus analizēt situāciju un nākt ar priekšlikumiem, kā šīm pārmaiņām ātrāk un veiksmīgāk piemēroties.

Ministru prezidents apsveica OECD lēmumu pārtraukt sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju un atzinīgi novērtēja OECD lēmumu turpināt atbalsta sniegšanu Ukrainai.

Puses arī pārrunāja OECD sagatavoto Ekonomikas pārskatu par Latviju un diskutēja par eksporta sektora stiprināšanu un nepieciešamām reformām Latvijas ekonomikas starptautiskās konkurētspējas uzlabošanai, īpaši uzsverot darbaspēka izglītošanas un pārkvalifikācijas iespējas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.