Menu
 

Mēbeļu ražotāja "Kvist" apgrozījums pērn pieauga par 23,3%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mēbeļu ražotājs SIA "Kvist" pagājušajā gadā strādāja ar 42,169 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 20,6% un bija 1,129 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugums saistīts ar izejvielu, transporta, elektrības un citu pozīciju cenu kāpumu, kas pērn veicināja pārdošanas cenu pārskatīšanu. Tāpat finanšu rādītāju uzlabojums saistīts ar pieprasījuma pieaugumu pēc "Kvist" produkcijas līdz ar tirgus atgūšanos pēc Covid-19 krīzes sākotnēji radītajām sekām.

Kompānija pērn turpināja ražošanas procesu optimizāciju, jaunu iekārtu iegādi un ražošanas telpu uzlabošanu. Tāpat liela uzmanība pievērsta kopējai produktivitātes kāpināšanai, teikts vadības ziņojumā.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka 2022.gadā "Kvist" turpinās paplašināties, ieguldot ēkās un cilvēkresursos, kas nodrošinās iespējas apjomīgāku pasūtījumu ražošanai un jaunu klientu piesaistīšanai.

2020.gadā "Kvist" strādāja ar 34,214 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 4,3% - līdz 936 503 eiro.

Kompānija "Kvist" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 422 268 eiro. Kompānija pieder Dānijā reģistrētajai "Kvist Industries".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.