Menu
 

Par "Baltic International Bank" lielāko akcionāru kļūs AAE šeihs Hamads al Nahjans

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Foto - www.facebook.com/BalticInternationalBank Foto - www.facebook.com/BalticInternationalBank

"Baltic International Bank" dibinātāji un ilggadējie vairākuma akciju īpašnieki Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs vienojušies par daļu akciju pārdošanas darījumu ar šeihu Hamadu Bin Khalifu Bin Mohammedu al Nahjanu, kā rezultātā viņš kļūs par bankas lielāko akcionāru. Darījums tiks pabeigts pēc Eiropas Centrālās bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apstiprinājuma, informē bankas pārstāvji.

2021.gada novembrī "Baltic International Bank" veiksmīgi emitēja jaunas akcijas, lai piesaistītu pamatkapitālam 12 miljonu eiro. Akcionāru sarakstam pievienojušies trīs jauni investori, kuru mērķis ir attīstīt un audzēt bankas kapacitāti gan vietējā tirgū, gan arī Eiropas Savienībā un pasaulē. Šeihs Hamads Bin Khalifa Bin Mohammeds al Nahjans no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE) bija viens no trim investoriem, kas 2021.gada novembrī ieguldīja līdzekļus bankas kapitālā un kopš tā laika izvērtēja banku, kā arī tās lomu un iespējas pašreiz mainīgajā pasaulē, vēsta bankā.

"Latvija kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts ir īstā vieta, kur veidot spēcīgu un neatkarīgu banku, lai tādējādi veicinātu attīstību tālāk Eiropā un pasaulē. Mana pieredze akcionāra amatā kopš 2021.gada novembra, kā arī pieredze globālajā biznesā un finansēs ļauj secināt, ka ar atbilstošu kapitāla apjomu un profesionālu vadību visos nepieciešamajos līmeņos Baltic International Bank SE kļūs par spēcīgu, lielu un veiksmīgāku spēlētāju Eiropas banku nozarē," saka šeihs Hamads Bin Khalifa Bin Mohammeds al Nahjans.

Viņš pēdējos trīsdesmit gadus aktīvi darbojies starptautiskajā biznesā un investīciju jomā, noslēdzis daudz nozīmīgu sadarbību un veicinājis darījumus gan AAE, gan visā pasaulē daudzās uzņēmējdarbības jomās, tostarp arī tehnoloģijās un inovācijās, telekomunikācijās, atkritumu apsaimniekošanā, lauksaimniecībā, kalnrūpniecībā u.c. Apvienotajos Arābu Emirātos šeihs ir darbojies galvenokārt ar holdinga grupas struktūrvienības "HBK Projektu departaments" starpniecību, kas juridiski ir reģistrēta Abū Dabī un Arābu investīciju un attīstības aģentūrā, kas ir Starptautiskās tautas attīstības zinātnieku parlamenta un Apvienoto Nāciju Organizācijas pakļautībā, norāda bankas pārstāvji.

"Baltic International Bank" 2021.gada beigās bija desmitā lielākā banka Latvijā pēc aktīvu apmēra. Tās lielākie akcionāri ir Valērijs Belokoņs (44,43%) un Vilorijs Belokoņs (24,82%). "Baltic International Bank" peļņa pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 870 000 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2020.gadā. Savukārt bankas aktīvi 2021.gada 31.decembrī bija 210,795 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,8% jeb 6,051 miljonu eiro mazāk nekā 2020.gada beigās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.