Menu
 

"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības kāpums februārī bijis lielāks nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības kāpums februārī bijis lielāks nekā ES vidēji

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā februārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 9,4%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" ceturtdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Mazumtirdzniecības apmēra kāpums februārī salīdzinājumā ar 2021.gada otro mēnesi pieaudzis 18 ES valstīs, par kurām pieejami dati, bet straujākais kāpums bijis Slovēnijā (+21,7%), Slovākijā (+16,5%) un Portugālē (+15,9%). Lietuvā reģistrēts pieaugums par 12,7%, bet Igaunijā bijis kāpums par 3,9%.

Savukārt samazinājums fiksēts Horvātijā (-0,7%), Kiprā un Somijā (abās valstīs -2%), Beļģijā (-5,1%) un Austrijā (-5,9%), bet Luksemburgā mazumtirdzniecības apgrozījums saglabājies nemainīgs.

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums februārī gada griezumā palielinājies kopumā par 5,4%, bet eirozonas valstīs - par 5%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs februārī gan ES, gan eirozonā pieaudzis par 0,3%.

Straujākais kāpums šajā periodā reģistrēts Slovēnijā (+8%), Nīderlandē (+4%) un Portugālē (+2,3%), bet lielākais samazinājums bijis Beļģijā (-1,8%), Igaunijā (-1,7%) un Polijā (-1,6%). Latvijā mazumtirdzniecībaa apgrozījums saglabājies nemainīgs, bet Lietuvā palielinājies par 0,4%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Itāliju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.