Menu
 

"Swedbank" pārtrauks maksājumus ar Krieviju un Baltkrieviju

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

"Swedbank" pieņēmusi lēmumu vairs nenodrošināt maksājumus uz un no Krievijas un Baltkrievijas, liecina bankas paziņojums klientiem.

Ienākošie maksājumi no Krievijas un Baltkrievijas būs iespējami līdz 6.maijam ieskaitot, bet izejošie maksājumi uz šīm valstīm būs iespējami tikai līdz 20.aprīlim. Tāpat tiks automātiski pārtraukti arī iepriekš noslēgtie regulāro maksājumu rīkojumi par naudas pārskaitījumiem no vai uz Krieviju un Baltkrieviju.

Pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainai ir ieviestas apjomīgas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas šo iebrukumu atbalsta, šo valstu pilsoņiem un uzņēmumiem. Tādēļ, ievērojot visas sankciju prasības un attiecīgās risku politikas, "Swedbank" nolēmusi pārtraukt visus finanšu darījumus, kur maksājumi tiek veikti uz Krieviju un Baltkrieviju vai saņemti no šīm valstīm.

"Swedbank" turpinās apkalpot maksājumus, kas vērsti uz atsevišķām sociālām sabiedrības grupām - klientiem, kuri no šīm valstīm saņem pensiju vai pabalstu maksājumus. Tomēr banka aicina klientus sekot līdzi jaunākajai informācijai. Ja banka, no kuras tiek skaitīta nauda, neatrodas sankciju sarakstā un nav atslēgta no "SWIFT" sistēmas, pensijas un pabalsta saņemšanai vajadzētu notikt.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka gan Latvijā, gan Baltijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.