Menu
 

Latvijas "Rail Baltica" prioritārajām aktivitātēm saņems finansējumu no Militārās mobilitātes programmas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Satiksmes ministrija Ilustrācija - Satiksmes ministrija

Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (EISI) Transporta koordinācijas komitejas “Rail Baltica” projekta prioritārajām aktivitātēm Latvijā nolēmusi atvēlēt nepilnu 5 miljonu eiro finansējumu no Militārās mobilitātes piešķīruma, informēja Satiksmes ministrija.

Finansējumu plānots izmantot Latvijas prioritārajām aktivitātēm, lai jauno dzelzceļa transporta savienojumu ar Eiropu varētu pilnvērtīgi izmantot arī mūsu valsts aizsardzības spēju palielināšanai.

Līdzekļus plānots novirzīt trim aktivitātēm – apvienotā Daugavas tilta autoceļa sadaļas projektēšanai un projektēšanas uzraudzībai, Salaspils multimodālā kravu termināļa projektēšanai, kā arī lidostas “Rīga” kravu parka un tā apkārtējās infrastruktūras projektēšanai.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits uzsvēris, ka “Rail Baltica” projekta nozīmība un Baltijas reģiona ātra un uzticama savienojuma nodrošināšana ar Rietumeiropu jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos ir īpaši augsta, un izpratni par to apliecina arī lēmums par militārās mobilitātes līdzekļu atvēlēšanu.

Ministrijā atgādina, ka 2021.gada septembrī Eiropas Komisija izsludināja pirmo Militārās mobilitātes projektu uzsaukumu finansējuma piešķiršanai no EISI. 2022.gada 11.janvārī Ministru kabinets lēma atbalstīt “Rail Baltica” projekta pieteikumu, ko Satiksmes ministrijas iesniedza 17 janvārī “Rail Baltica” projekta militārās kapacitātes stiprināšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.