Menu
 

Saeimā diskutēs par atbalstu mājsaimniecībām inflācijas kāpuma apstākļos

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nākamnedēļ Saeimas deputāti diskutēs par atbalstu mājsaimniecībām inflācijas kāpuma apstākļos, liecina Sociālo un darba lietu komisijas darba kartība.

Uz sēdi trešdien, 27.aprīlī, plkst.10, uzaicināti Labklājības ministrijas (LM), Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Pensionāru federācijas, Latvijas Senioru kopienas pārstāvji. Plānots, ka tajā piedalīsies arī Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji.

Komisija sēdē izskatīs arī grozījumus likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu".

Sēdes norise ieplānota daļēji attālināti.

Jau ziņots, ka valdošā koalīcija ir konceptuāli vienojusies atbalstīt Labklājības ministrijas (LM) ieceri šogad agrāk indeksēt pensijas, šonedēļ pēc valdības sēdes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc politiķa vārdiem, šī būs daļa no solītā mērķētā atbalsta tam pusmiljonam Latvijas iedzīvotāju, kam atbalsts straujās inflācijas apstākļos "tiešām nepieciešams". Pensiju indeksācija katru gadu notiek 1.oktobrī.

Premjers pauda, ka otrdien koalīcijas sadarbības sanāksmē, kas ilga tikai stundu, ierobežotā laika dēļ nav izdevies apspriest citus plānus mērķētajam atbalstam cenu sadārdzinājuma apstākļos.

"Mēs stundas laikā izrunājām un konceptuāli esam vienojušies par šo LM piedāvājumu, pie kura ministrija turpina strādāt. Mums jāskatās uz priekšdienām, kā mēs varam izveidot mehānismu, kas būtu pieejams jebkurai valdībai, jebkuros apstākļos, kā mērķēti palīdzēt tiem, kuriem atbalsts visvairāk ir vajadzīgs," teica Kariņš.

Politiķis izteicās, ka pašlaik izskatās, ka šajā gadījumā atbalsts tikšot sniegts ar mājokļa pabalstu, kura izmaksas dala starp valsti un pašvaldībām, tomēr pie konkrētiem risinājumiem darbs vēl turpinoties.

Mājokļa pabalsts ir pieejams specifiskām iedzīvotāju grupām. Arī pirms 2022.gada valdība nolēma mēģināt paplašināt tā pieejamību, lai šādi censtos sniegt atbalstu tiem iedzīvotājiem, kuriem varēja samazināties ieņēmumi Covid-19 pandēmijas apkarošanai noteikto ierobežojumu dēļ.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.