Menu
 

Kazāks: Šobrīd ir īstais brīdis veidot spēcīgāku Latvijas ekonomiku

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Šobrīd ir īstais brīdis veidot spēcīgāku Latvijas ekonomiku, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Viņš norādīja, ka Krievijas īstenotais karš ir ļoti strauji paātrinājis procesus, kas Latvijas ekonomikai vienalga būtu bijis jādara. "Karš liek to darīt tagad, nevis izstiept laikā," uzsvēra Latvijas Bankas prezidents.

Kazāks atzīmēja, ka, padarot sevi neatkarīgāku no Krievijas, Latvija veidos ekonomiku krietni stabilāku un prognozējamāku. "Šis ir laiks, kad veidot spēcīgāku Latvijas ekonomiku," viņš teica.

Tāpat Kazāks norādīja, ka jau bija skaidrs, ka neatjaunojamie energoresursi kļūs dārgāki, lai mazinātu piesārņojumu, jo ar esošajām klimata pārmaiņām pasaule ilgi dzīvot nevarēs. 

"Līdz ar to šīs pārmaiņas bija jau zināmas. Pašreizējā brīdī mēs zinām, ka tam vienkārši jānotiek ātrāk," sacīja Kazāks. 

Latvijas Bankas prezidents arī atzīmēja, ka inflācijas tempi bremzēsies, jo centrālās bankas cels likmes, kā arī energoresursu cenas nevar augt bezgalīgi, taču diemžēl apmēra gadu algu kāpums atpaliks no patēriņa cenu kāpuma.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šajā brīdī nav iemesla neinvestēt. "Jā, cenas ir augušas. Jā, nenoteiktība ir augsta. Tajā pašā laikā šis ir brīdis, kad veidot nākotnes ekonomiku," teica Kazāks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.