Menu
 

Linkaits: Degvielas cenas sadārdzinājuma dēļ nav plānots celt samaksu par sabiedriskā transporta biļetēm

  • Autors:  LETA
Foto - Satiksmes ministrija Foto - Satiksmes ministrija

Degvielas cenas sadārdzinājuma dēļ nav plānots palielināt maksu par sabiedriskā transporta biļetēm, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

"Valsts fiksētās cenas gan vilcienos, gan autobusos paliks kā līdz šim," uzsvēra Linkaits.

Tāpat ministrs pauda cerību, ka šī iemesla dēļ iedzīvotāji, kuriem ir iespēja pārsēsties no automašīnām uz sabiedrisko transportu, izmantos šo iespēju.

Vienlaikus Linkaits atzīmēja, lai nepaaugstinātu maksu par sabiedriskā transporta biļetēm, sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošinātājiem būs nepieciešamas lielākas dotācijas no valsts.

Politiķis arī minēja, ka Autotransporta direkcijā pašlaik tiek vērtēti esošie līgumi ar pārvadātājiem un tas, kādā veidā koriģēt kompensācijas pārvadātājiem, kas sajūt cenu pieaugumu.

Linkaits piebilda, ka elektrovilcienu satiksmei ir noslēgts izdevīgs līgums par elektrības iegādi līdz rudenim.

Starp iemesliem, iedzīvotājiem pārsēsties no privātā transporta uz sabiedrisko, Linkaits minēja arī kvalitatīvāku transportu, piemēram, jaunos vilcienus, kas drīz sāks kursēt Latvijā, kā arī labāku maršrutu tīklu un biežāku kustības grafiku.

Tāpat ministrs norādīja uz vienotās biļetes iespēju nākotnē, atzīmējot, ka attiecīgajai sistēmai šogad bija jāsāk darbu, taču tās ieviešana kavējas saistībā ar jaunās eID kartes izdošanu. Tās koncepts paredzēja, ka, iekāpjot transportā, ikviens ar savu eID karti var iegādāties biļeti, tostarp izmantot piešķirtās atlaides.

"Es esmu vērsies gan pie iekšlietu ministres personīgi, gan arī lūdzis paātrināt šo procesu ar karšu izdošanu. Diemžēl četru gadu laikā, kopš mēs strādājam kopā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP), tas process velkas ļoti lēni. Piedāvājam gan Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pakalpojumus, gan valsts un pašvaldību vienotos klientu apkalpošanas centrus. Pagaidām atsaucības no PMLP nav," sacīja ministrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.