Logo
Drukāt šo lapu

"Baložu Komunālā saimniecība" plāno nākamajiem diviem gadiem par 7,5% palielināt siltumenerģijas tarifu

"Baložu Komunālā saimniecība" plāno nākamajiem diviem gadiem par 7,5% palielināt siltumenerģijas tarifu Foto: pixabay.com

SIA "Baložu Komunālā saimniecība" plāno nākamajiem diviem gadiem par 7,5% palielināt siltumenerģijas apgādes tarifu, liecina publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

"Baložu Komunālā saimniecība" siltumenerģijas apgādes gala tarifu turpmākajiem diviem gadiem piedāvā noteikt 63,41 eiro apmērā par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pretstatā šobrīd spēkā esošajiem 58,99 eiro par MWh. Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifu kompānija vēlas palielināt par 7,8% – līdz 51,91 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifu piedāvāts celt par 6,2% – līdz 11,44 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifu plānots saglabāt 0,06 eiro par MWh līmenī. Piedāvātās tarifu izmaiņas varētu stāties spēkā 2019. gada 1. janvārī.

"Tarifu izmaiņas ir saistītas ar neparedzētām izmaksām, kuras veido pirktās siltumenerģijas cenu izmaiņas. Tarifu projektā paredzētais tarifu (ar neparedzētajām izmaksām) ilgums ir divi gadi no to spēkā stāšanās brīža," teikts paziņojumā, piebilstot, ka pēc attiecīgā termiņa beigām siltumenerģijas apgādes gala tarifs atkal būs 58,99 eiro par MWh.

Attiecīgo tarifu projektu "Baložu Komunālā saimniecība" ir iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) trešdien, 26. septembrī. Šobrīd spēkā esošie "Baložu Komunālās saimniecības" siltumenerģijas tarifi ir spēkā no 2018. gada 1. jūnija, liecina SPRK informācija.

"Baložu Komunālā saimniecība" reģistrēta 1994. gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Ķekavas novada pašvaldība.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024