Menu
 

Budžetā maijā nodokļos iekasēts par apmēram 12% vairāk, nekā bija plānots

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Valsts budžetā šogad maijā nodokļos iekasēts par apmēram 12% vairāk, nekā bija plānots, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

"Visi nodokļi pildās labi," pauda VID vadītāja.

Tostarp Jaunzeme norādīja, ka iepriecina iekasēto darbaspēka nodokļu apmērs, kur būtisks pieaugums ir iedzīvotāju ienākuma nodoklī,  kā arī palielinājušās sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Tāpat labi rādītāji, pēc VID vadītājas teiktā, ir muitas nodokļa ieņēmumos.

Jau vēstīts, ka, pēc Finanšu ministrijā ziņotā, šogad pirmajos četros mēnešos nomaksātie nodokļi, ieskaitot vienotā nodokļu konta nesadalīto atlikumu, bija par 519,4 miljoniem eiro jeb 17,2% lielāki nekā pērn pirmajos četros mēnešos un veidoja 3,5 miljardus eiro. Kopbudžeta nodokļu ieņēmumi šogad pirmajos četros mēnešos veidoja 367,9 miljonus eiro, kas ir par 11,6% vairāk, nekā bija plānots.

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieņēmumi šogad pirmajos četros mēnešos saņemti 1,1 miljarda eiro apmērā, kas ir par 241,1 miljonu eiro jeb 28,8% vairāk nekā pērn pirmajos četros mēnešos. Tostarp aprīlī ieņēmumi par 76,9 miljoniem eiro jeb 32% pārsniedza pagājušā gada aprīļa PVN ieņēmumu līmeni.

Sociālās apdrošināšanas iemaksas kopbudžetā šogad pirmajos četros mēnešos saņemtas par 319,5 miljoniem eiro jeb 37,2% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, veidojot 1,2 miljardus eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi kāpuši par 166,9 miljoniem eiro jeb 34,9%, sasniedzot 645,1 miljonu eiro. 

Mērenāks pieaugums šogad pirmajos četros mēnešos bija ieņēmumos no akcīzes nodokļa, uzrādot pieaugumu par 21,9 miljoniem eiro jeb 6,5% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu. Ņemot vērā naftas produktu un tabakas izstrādājumu patēriņa palielināšanos, šo akcīzes preču grupu ieņēmumi auguši par attiecīgi 12,1 miljonu eiro jeb 7% un 5,2 miljoniem eiro jeb 7,3%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.