Menu
 

Starptautiskā lidosta "Rīga" par 14,782 miljoniem eiro plāno izbūvēt jaunu peronu

  • Autors:  LETA
Starptautiskā lidosta "Rīga" par 14,782 miljoniem eiro plāno izbūvēt jaunu peronu Foto: www.marupe.lv

Starptautiskā lidosta "Rīga" par 14,782 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) plāno izbūvēt piekto peronu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija.

Lidosta "Rīga" izsludinājusi iepirkuma konkursu par piektā perona izbūvi. Konkursā pieteikumi iesniedzami līdz 2018. gada 5. novembra plkst. 15.00, bet būvdarbi būs veicami 17 mēnešu laikā.

Iepirkuma nolikums paredz, ka pretendenta vidējam viena gada neto apgrozījumam iepriekšējos trijos gados jābūt vismaz 28 miljoniem eiro bez PVN. Ja pretendents ir piegādātāju apvienība, tāda pati apgrozījuma summa jāveido to kopējiem rādītājiem.

Tāpat nolikumā noteikts, ka pretendentam pēdējo piecu gadu laikā ir jābūt pieredzei vismaz divos ceļu būvniecības projektos un/vai transporta infrastruktūras būvniecības projektos galvenā būvuzņēmēja statusā. Katrā no šiem projektiem ceļu būvdarbu apmēram jābūt ne mazākam par 50 000 kvadrātmetru, bet kopējām būvniecības izmaksām – ne mazākām kā 14 miljoni eiro bez PVN.

Pretendentam jābūt arī pieredzei vismaz viena civilā lidlauka būvniecības projektā galvenā būvuzņēmēja statusā. Veiktā projekta sastāvā jābūt ceļu būvdarbiem vismaz 40 000 kvadrātmetru apmērā, kā arī lietus ūdens novadīšanas un uguņu sistēmas būvdarbiem. Projekta kopējām izmaksām jābūt vismaz septiņiem miljoniem eiro.

Turklāt vēl vismaz divos projektos pretendentam jābūt pieredzei elektroapgādes ārējo tīklu izbūvē, no kuriem vismaz vienā elektroapgādes ārējo tīklu izbūves izmaksas sasniedz 250 000 eiro.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Pagājušajā gadā lidostā "Rīga" apkalpoja 6,097 miljonus pasažieru, kas ir par 12,9% vairāk nekā 2016. gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.