Menu
 

"Citadele": Pirkumu skaits maijā pieaudzis par 27 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Par spīti tam, ka Latvijā jau ilgāku laiku valda inflācija, iepriekšējā mēnesī salīdzinājumā ar pērnā gada maiju iedzīvotāju kopējais pirkumu skaits audzis par 27 %, liecina bankas “Citadele” karšu maksājumu dati par pirkumiem klātienē un internetā.

Kā liecina karšu maksājumu statistika, kopējais pirkumu skaits dažādos sektoros maija mēnesī pieaudzis par 27 %, ja salīdzina ar šo pašu periodu pirms gada, savukārt kopējā iztērētā summa augusi par 34 %.

Tuvojoties atvaļinājuma sezonai, iedzīvotāji sāk aktīvāk pārvietoties un pavadīt laiku ārpus mājām, kas palielina transporta un izklaides izdevumus. Vislielākais pirkumu skaita kāpums reģistrēts auto īres segmentā – iedzīvotāji maija mēnesī auto īrējuši 11 reizes vairāk nekā pērn, kamēr aviobiļešu pirkumi palielinājušies 2,5 reizes. Viesu namu un naktsmītņu segmentā pieprasījums pieaudzis nedaudz vairāk kā divas reizes, kamēr restorānos pirkumu skaits kāpis par 80 %.

Mazumtirdzniecības veikalos un lielveikalu tīklos pirkumu skaits pieaudzis par vidēji 25 % un līdzīgi augušas arī tur iztērētās kopējās pirkumu summas, kamēr degvielas uzpildes stacijās iedzīvotāji iepirkušies par 14 % biežāk un iztērējuši par teju 50 % vairāk nekā pērn.

Lielāko pieprasījuma kāpumu piedzīvojusi interneta vietne “booking.com”, kur iedzīvotāji tērējuši septiņas reizes vairāk nekā 2021. gada maijā; arī “airBaltic” vietnē veikto maksājumu apjoms palielinājās teju trīs reizes. Ir nostabilizējušies klientu paradumi  attiecībā uz ēdiena piegādi – “Wolt” pakalpojumus šajā maijā izmantoja vēl aktīvāk kā 2021. gadā.

“Citadeles” dati arī liecina, ka iedzīvotāji turpina aktīvi izmantot skaidru naudu no bankomātiem, maija mēnesī izņemot par 10 % vairāk skaidras naudas nekā 2021. gada maijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.