Menu
 

Nākamgad Piņķos plānots atvērt "outlet" veikalu pilsētu

  • Autors:  LETA
Nākamgad Piņķos plānots atvērt "outlet" veikalu pilsētu Foto: pixabay.com

Nākamgad Piņķos, Jaunajā ielā 12, plānots atvērt "outlet" veikalu pilsētu "Via Jurmala Designer Outlet Village", aģentūru LETA informēja centra pārstāvji. Plānots, ka 110 000 kvadrātmetru teritorijā divos posmos izbūvēs "outlet" veikalu pilsētu ar kopējo platību 24 000 kvadrātmetru.

Tostarp pirmajā posmā, kuru plānots noslēgt nākamgad, 15 000 kvadrātmetros tiks atvērti apmēram 70 apģērbu, apavu un aksesuāru veikalu, pāris kafejnīcu un restorānu, kā arī bērnu pilsētiņa. Savukārt otrā būvniecības posma pabeigšana un pilnīga "outlet" veikalu pilsētas atklāšana ir plānota 2022. gadā, sasniedzot līdz 120 zīmolu veikalu. Veikalu pilsētas izveidei nepieciešamās investīcijas "Via Jurmala Designer Outlet Village" pārstāve Aleksandra Vestfaļa aģentūrai LETA neatklāja.

"Outlet" centrs jeb "outlet" pilsēta ir mazumtirdzniecības centra formāts, kas specializējas zīmolu apģērbu, apavu un aksesuāru pārdošanā ar atlaidēm. Parasti šajos centros pārdod iepriekšējās sezonas preces, kā arī kolekcijas, kas īpaši pielāgotas tirdzniecībai šādās vietās. Minimālā sākuma atlaide šajos veikalos ir 30%. Plānots, ka jaunais centrs nodrošinās aptuveni 300 darbavietu.

Atbilstoši Babītes novada pašvaldības publiskotajai informācijai par izsniegtajām būvatļaujām projekta attīstītājs ir SIA "Outletico". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Outletico" lielākie īpašnieki ir "Rietumu bankas" līdzīpašniekam Leonidam Esterkinam piederošā kompānija SIA "Esterkin Family Investments" ar 50,5% kapitāldaļu un Andrejs Dozorcevs ar 39% kapitāldaļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.