Logo
Drukāt šo lapu

"Olainfarm" investoru attiecību jautājumos konsultēs kādreizējais uzņēmuma valdes loceklis Lapiņš

"Olainfarm" investoru attiecību jautājumos konsultēs kādreizējais uzņēmuma valdes loceklis Lapiņš Foto: LETA

Zāļu ražotāju AS "Olainfarm" investoru attiecību jautājumos konsultēs uzņēmuma ilggadējais valdes loceklis un investoru attiecību eksperts Salvis Lapiņš, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Basevičs.

Viņš pavēstīja, ka Lapiņš ir Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta biedrs un "Olainfarm" investoru attiecību vadītājs kopš 2006. gada. "Šajā periodā "Olainfarm" akcijas cena piedzīvoja lēcienu no apmēram 0,3 eiro līdz vairāk nekā 11 eiro par akciju. Tāpat "Olainfarm" saņēma balvas un atzinību par augstas kvalitātes komunikāciju un investoru attiecībām, kā arī kļuva par pieckārtēju Korporatīvās izcilības balvas saņēmēju, tostarp "Olainfarm" kļuva arī par pirmo Latvijas uzņēmumu, kas piedalījās "Nasdaq" biržas zvanu ceremonijā Ņujorkā, skaidroja uzņēmumā," atzīmēja Basevičs.

"Labojot iepriekšējās uzņēmuma padomes pieļautās kļūdas, esam nopietni pievērsušies attiecību uzlabošanai un pilnveidošanai ar uzņēmuma akcionāriem un investoriem. (..) Ļoti ceram, ka attiecību aktivizēšana ar investoriem un akcionāriem atkal palielinās uzticību uzņēmumam un mazinās tas negatīvās sekas, ko "Olainfarm" tēlam un reputācijai nodara divu mazākuma akcionāru uzbrūkošie izteikumi publiskajā telpā saistībā ar mantojuma dalīšanu," atzīmēja "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks.

Kopš 2006. gada Lapiņš bijis "Olainfarm" valdes loceklis, līdzvadījis uzņēmuma Finanšu departamentu, kā arī aktīvi iesaistījies attiecību veidošanā ar uzņēmuma akcionāriem un investoriem.

Jau ziņots, ka AS "Olainfarm" padome 24. jūlijā no uzņēmuma valdes locekļa amata atcēla Lapiņu. Viņa vietā valdes locekļa amatā ievēlēja Lauri Macijevski. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Macijevskis iepriekš ieņēmis viceprezidenta amatu AS "DNB Bank", kas apvienošanās rezultātā kļuvusi par banku "Luminor".

Kā ziņots, pērnā gada beigās Lapiņš bija iesniedzis atlūgumu un grasījās beigt darbu uzņēmumā. Taču pēc "Olainfarm" lielākā līdzīpašnieka un vadītāja Valērija Maligina nāves viņš atsauca iesniegumu par valdes locekļa amata atstāšanu un turpināja darbu.

"Olainfarm" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs, kas nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024