Menu
 

"Citadele": Dubultojies pieprasījums pēc kredīta mājokļa uzlabošanai

  • Autors:  Jānis Mūrnieks, “Citadeles” Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Salīdzinot gada pirmo ceturksni ar otro, redzams, ka sabiedrības interese par sava mājokļa uzlabošanu, finansējot darbus ar patēriņa kredītu, ir būtiski pieaugusi. Patēriņa kredītu pieteikumu skaits ar mērķi labiekārtot mājokli vai padarīt to energoefektīvu Latvijā pieaudzis par 130 %, liecina bankas “Citadele” dati par patēriņa kredīta tendencēm šī gada otrajā ceturksnī.

Iedzīvotāji turpina gatavoties rudens sezonai, uzstādot gan saules paneļus, gan investējot jaunos apkures katlos, siltumsūkņos un citos atjaunojamās enerģijas resursos.

Cenu pieaugums un gaidāmā apkures sezona daļai iedzīvotāju likusi atcelt mājokļa siltināšanas un labiekārtošanas plānus, tomēr daudzi iedzīvotāji iet tieši pretējo ceļu, mēģinot nosiltināt mājokli tagad vai mainot esošo apkures iekārtu, tādā veidā mazinot gaidāmās izmaksas rudenī.

Pieprasījums pēc saules paneļu uzstādīšanas 2022. gada otrajā ceturksnī pieaudzis par 97 %. Vidējā aizdevuma summa ir 7300 eiro, un vidējais aizdevuma termiņš – 56 mēneši. Savukārt pieprasījums pēc aizdevuma mājokļa labiekārtošanai pieaudzis par 20 %. Vidējā aizdevuma summa ir 4200 eiro, un vidējais aizdevuma termiņš – 51 mēnesis.

Neskatoties uz to, ka līdzfinansējums saules paneļu uzstādīšanai tirgū ienācis nesen, redzam, ka iedzīvotāji novērtē šo iespēju un interesējas arī par atbalstu apkures katlu, siltumsūkņu iegādei un uzstādīšanai. Tādēļ, lai paplašinātu klientu iespējas sagatavoties rudens sezonai, turpmāk arī apkures sistēmu uzstādīšanai varēs saņemt finansējumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.