Menu
 

Meņģelsone: Nav pārliecības par Latvijā līdz detaļām izstrādātu energoneatkarības plānu

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Nav pārliecības par Latvijā līdz detaļām izstrādātu energoneatkarības plānu, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

"Tuvākā ziema un, iespējams, nākamie divi gadi būs sarežģīti, jo mēs neesam pilnībā pārliecināti, ka energoneatkarības plāns ir izstrādāts līdz detaļām, ka mums ir scenārijs A, B, C - no sliktākā līdz optimālajam," teica Meņģelsone.

Viņa arī atzīmēja, ka valdība šobrīd ir izdarījusi daudz attiecībā uz mājsaimniecībām, tostarp izveidojot buferi straujajam energoresursu cenu kāpumam, bet attiecībā uz lielajiem ražotājiem plāna un skaidrības vēl īsti nav, proti, nav skaidrs, vai rudenī visiem pietiks resursu un ražotāji ar to varēs izdzīvot. "Katra situācija, īpaši lielajiem ražotājiem, ir savādāka," uzsvēra Meņģelsone.

Tāpat viņa pauda viedokli, ka Latvijas valdībai būtu ļoti cieši jāsadarbojas ar Lietuvas valdību par gāzes izsoles nosacījumiem, lai būtu pārliecība, ka mēs šo gāzi varēsim iegādāties.

LDDK ir nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis, sociālekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai, kā arī organizācija pārstāv darba devēju intereses Saeimā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.