Logo
Drukāt šo lapu

Gaidāma sabiedriskā apspriešana saistībā ar "Putnu fabrikas "Ķekava"" mājputnu kompleksa pārbūvi

Gaidāma sabiedriskā apspriešana saistībā ar "Putnu fabrikas "Ķekava"" mājputnu kompleksa pārbūvi Foto no arhīva

Latvijā lielākajam putnu gaļas ražotājam "Putnu fabrika "Ķekava"" oktobra otrajā pusē Ķekavā notiks mājputnu intensīvas audzēšanas kompleksa pārbūves un ražošanas apmēru palielināšanas ietekmes uz vidi novērtējuma atkārtota sākotnējā sabiedriskā apspriešana, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ar sagatavotajiem materiāliem par paredzēto darbību var iepazīties Ķekavas novada pašvaldībā esošajā Klientu apkalpošanas centrā Gaismas ielā 19, korpusā 9, Ķekavā. Rakstiskus priekšlikumus par paredzētās darbības iespējamo ietekmi uz vidi var iesniegt Vides pārraudzības valsts birojā līdz šā gada 28. oktobrim.

Sabiedriskā apspriešana notiks 18. oktobrī plkst. 18.30 Doles tautas namā Rīgas ielā 26, Ķekavā.

Jau ziņots, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" patlaban strādā pie ražošanas kapacitātes palielināšanas. Septembrī ekspluatācijā nodotas 17 atjaunotas broileru kūtis, no kurām 11 renovētas, savukārt sešas darbību sākušas no jauna. Uzreiz pēc tam kompānija plānoja sākt rekonstrukcijas nākamo posmu, renovējot vēl vairāk nekā 10 broileru kūtis. Investīciju mērķis ir palielināt saražotās produkcijas apmēru par 10% ik gadu.

Tāpat vēstīts, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2016. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 30. jūnijam, bija 62,057 miljoni eiro, bet zaudējumi – 694 942 eiro.

"Putnu fabrika "Ķekava"" dibināta 1991. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava"" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013. gada vasarā parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024