Menu
 

Dombrovskis: Augsto energoresursu cenu dēļ priekšā ir sarežģīts laiks

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Augsto energoresursu cenu dēļ priekšā ir sarežģīts laiks, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).

Vienlaikus viņš arī informēja, ka Eiropas Savienības (ES) līmenī ir iecerēts vismaz uz laiku atsaistīt elektrības cenu no gāzes cenas. 

"Skaidrs, ka priekšā ir sarežģīts laiks. Enerģijas cenas saglabājas ļoti augstas, un tas ir arī galvenais kopējās inflācijas dzinējspēks. Līdz ar to pašreiz mēs arī ES līmenī lemjam par to, kā pārskatīt cenu veidošanas mehānismu, piemēram, elektrības sektorā," teica Dombrovskis.

Viņš norādīja, ka šobrīd elektrības cena ir sasaistīta ar dabasgāzes cenu, taču dabasgāzes cena, tostarp Krievijas un "Gazprom" īstenoto dažādu manipulāciju dēļ ir ļoti augsta.

"Ir doma vismaz uz laiku atsaistīt elektrības cenu no gāzes cenas, tātad faktiski veikt zināmu Eiropas elektrības tirgus reformu, lai šīs cenas samazinātu," sacīja Dombrovskis.

Vienlaikus viņš arī atzīmēja, ka saistībā ar augstajām energoresursu cenām ir jādomā par atbalsta pasākumiem uzņēmējiem un iedzīvotājiem. Tostarp viņš norādīja, ka Latvijas valdība jau ir pieņēmusi virkni lēmumu šajā jomā.

Tāpat Dombrovskis uzsvēra, ka ir jāvirzās prom no atkarības no Krievijas fosilajiem energoresursiem. Viņš piebilda, ka ir arī pieejams zināms ES finansējums valstīm dažādu pasākumu īstenošanai, lai pārtrauktu atkarību no Krievijas energoresursiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.