Menu
 

Vilcienu pasažieru skaits pirmajā pusgadā pieaudzis par 48%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Autotransporta direkcija Foto - Autotransporta direkcija

AS "Pasažieru vilciens" pārvadāto vilcienu pasažieru skaits 2022.gada pirmajā pusgadā ir sasniedzis 6,9 miljonus pasažieru, kas ir par 48% vairāk nekā šajā periodā pērn, liecina uzņēmuma nerevidētais saīsinātais finanšu pārskats par 6 mēnešu periodu, kas beidzas 2022.gada 30.jūnijā.

Ieņēmumi no pasažieru pārvadājumiem sasniedza 8 miljonus eiro. Tas ir par 2,7 miljoniem eiro jeb 50,8% vairāk nekā 2021.gada pirmajā pusgadā.

Maksas pasažieru tirgus daļa šī gada pirmajā pusgadā ir sasniegusi 42,33%, kas ir par 1,1 procentpunktu vairāk nekā šajā periodā 2021.gadā. Vilcienu piepildījums 2022.gada pirmajos sešos mēnešos ir sasniedzis 42,49%. Tas ir par 13,7 procentpunktiem vairāk nekā šajā periodā pērn.

Vilcienu precizitāte jeb rādītājs, kas apliecina, cik reisu ir izpildīti saskaņā ar vilcienu kustības grafiku, 2022.gada pirmajā pusgadā ir bijusi 98,99%. Tas ir par 0,02 procentpunktiem precīzāk nekā 2021.gada pirmajā pusgadā, vēsta uzņēmumā.

"Šī gada pirmajā pusgadā pasažieru skaits palielinās. Tas ir sekmējis arī būtisku ieņēmumu no pasažieru pārvadājumiem pieaugumu. Mēs esam gandarīti redzēt, ka pasažieri atgriežas vilcienos, ar savu izvēli apliecinot to būtisko lomu viņu gaitās," norāda AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

"Vienlaikus apzināmies, ka, par spīti pozitīvajām tendencēm pasažieru skaita pieaugumā, mums priekšā ir finansiāli sarežģīts laiks, jo gada otrajā pusē sajutīsim inflācijas, Ukrainas kara ietekmi uz piegādes ķēdēm un materiālu izmaksām, energoresursu un degvielas sadārdzinājumu. Līdz šim vēl turpinājās līgumu izpilde par iepriekšējo periodu cenām."

"Pasažieru vilciena" pasažieri arvien biežāk vilciena biļeti izvēlas iegādāties elektroniski tīmekļa vietnē un mobilajā lietotnē, novērtējot iespēju šādi pirkt ne vien e-biļetes vienreizējiem braucieniem, bet arī abonementus un dienu biļetes. 2022.gada pirmajā pusgadā jau 43,8% biļešu tika iegādātas elektroniski. Tas ir par 5,7 procentpunktiem vairāk nekā šajā periodā pērn.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.