Logo
Drukāt šo lapu

Grantu programmas "(ie)dvesma" otrajā sezonā iesniegtas 55 biznesa idejas

Programmas "(ie)dvesma" pirmās sezonas grantu ieguvēji. Programmas "(ie)dvesma" pirmās sezonas grantu ieguvēji. Publicitātes foto

"SEB bankas", Jūrmalas pilsētas, kā arī Ķekavas, Olaines, Mārupes un Siguldas novada kopīgi rīkotās grantu programmas "(ie)dvesma" otrajā sezonā saņemti 55 pieteikumi par kopumā gandrīz 450 tūkstošiem eiro. Šogad jaunajiem uzņēmējiem pieejamais finansējums pieaudzis līdz 60 tūkstošiem eiro un maksimālā summa vienam grantam ir 10 tūkstoši eiro.

Visaktīvākie bijuši Siguldas novada jaunie uzņēmēji, kas iesnieguši 20 projektus. No Olaines novada saņemtas 10 biznesa idejas, no Jūrmalas un Mārupes – 9 pieteikumi, bet Ķekavas iedzīvotāji iesnieguši septiņas biznesa idejas, informē "SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Uzņēmēju iesniegtie projekti ir saistīti ar dažādām nozarēm, piemēram, sporta pasākumu rīkošanu, bioloģisko lauksaimniecību, pārtikas produktu ražošanu, bērnu izglītību, tehnisko mērierīču ražošanu un citām jomām. Lielākā daļa ideju fokusētas uz Latvijas tirgu, taču vairāki biznesa projekti plāno savus produktus vai pakalpojumus eksportēt uz Eiropas valstīm un citiem tirgiem.

Iesniegtos projektus vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā ir gan uzņēmējdarbības profesionāļi, gan pašvaldību pārstāvji. Šogad tiks izsniegti vismaz seši granti un rezultātu paziņošana un grantu ieguvēju apbalvošana notiks 15. novembrī, norāda M. Panke.

Grantu programmas aizsācējiem "SEB bankai", Jūrmalas pilsētai, kā arī Mārupes un Olaines novadam šogad pievienojies arī Siguldas un Ķekavas novads, paplašinot grantu programmas darbības teritoriju un finansējuma apjomu. Katrs no partneriem piešķirs 10 000 eiro. Uz grantu finansējumu var pretendēt šo piecu pašvaldību teritorijā reģistrētie uzņēmumi, kuri dibināti pirms ne vairāk kā trim gadiem, kā arī šajās pašvaldībās dzīvojošie iedzīvotāji, kuri vēlas īstenot savas biznesa idejas.

Žūrijas komisijā darbojas pārstāvji no "SEB bankas", Jūrmalas pilsētas domes, Ķekavas novada pašvaldības, Mārupes novada domes, Olaines novada pašvaldības, Siguldas novada pašvaldības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, attīstības finanšu institūcijas "Altum", Jūrmalas Biznesa inkubatora, Jūrmalas Uzņēmēju konsultatīvās padomes, Mārupes novada Uzņēmējdarbības atbalsta konsultatīvās padomes, Siguldas uzņēmēju padomes, Ķekavas novada uzņēmēju padomes un Olaines novada uzņēmējdarbības atbalsta centra.

Saņemtie pieteikumi tiks atlasīti trīs kārtās, izvērtējot gan to atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu, kā arī dalībnieku prezentācijas un atbildes uz žūrijas jautājumiem, vēsta M. Panke.

Grantu programma "(ie)dvesma" tika aizsākta 2017. gadā. No pirmajā sezonā saņemtajiem vairāk nekā 30 projektiem žūrija atlasīja sešus grantu ieguvējus, kopumā tiem piešķirot 40 000 eiro. Plašāka informācija par grantu programmu un tās nosacījumiem pieejama www.seb.lv/iedvesma.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024