Menu
 

Pieprasījums pēc sildītājiem oktobra pirmajās nedēļās audzis piecas reizes

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pieprasījums pēc sildītājiem oktobra pirmajās nedēļās audzis piecas reizes, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, norādīja internetveikala "220.lv" "Marketplace" pārdošanas vadītājs Kārlis Ozols.

"Apskatot datus par oktobra pirmajām nedēļām, redzam, ka pieaugums ir bijis vēl lielāks, nekā pērn, sildītāju pārdošanas apmēriem augot pat par 400%," norādīja uzņēmuma pārstāvis. Analizējot pieprasītāko sildītāju modeļus, secināts, ka pircēji iecienījuši "Electrolux", "Mill", "NEO Tools" zīmolu piedāvājumu, par sildītājiem tērējot vidēji 90 eiro.

Ozols skaidroja, ka atbilstoši "220.lv" datiem pieprasījums pēc sildītājiem saglabājas nemainīgi augsts, tostarp pieprasījuma pieaugums bija vērojams arī no šā gada janvāra līdz maijam, kad pircēji Latvijā sildierīces iegādājās 2,8 reizes vairāk, nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Savukārt, raksturojot pircēju aktivitāti rudenī, Ozols sacīja, ka pastiprināta interese par sildītāju iegādi, kā ierasts, sākās septembrī un turpināsies līdz ēkas lielajās pilsētās tiks pieslēgtas centrālajai apkurei.

Jautāts par pircēju energopratību un interesi par mērierīcēm, kas palīdzētu sekot līdzi patērētajam energopatēriņam, Ozols pauda, ka interese par šādiem mērītājiem septembrī un oktobra pirmajā nedēļā ir kāpusi vidēji trīs reizes, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn.

Uzņēmumā prognozēja, ka interese par tehnoloģiskajiem risinājumiem, kas palīdz sekot līdzi patērētajai elektroenerģijai vai ļauj to pārvaldīt attālināti, vēl tikai pieaugs gan šajā, gan arī turpmākajos mēnešos. "Piemēram, redzam, ka palielinājusies interese par viedās elektrības rozetēm, ar kurām iespējams pārvaldīt dažādas ierīces, piemēram, elektriskos dvieļu žāvētājus, attālināti," norādīja Ozols.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.