Menu
 

CSP: Faktiskā bezdarba līmenis septembrī bija 6,3 %, reģistrētais – 5,7 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos, sezonāli, neizlīdzināts). Grafika – CSP Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos, sezonāli, neizlīdzināts). Grafika – CSP

2022.gada septembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,3 %, un salīdzinājumā ar augustu tas ir samazinājies par 0,1 procentpunktu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Gan sieviešu, gan vīriešu bezdarba līmenis septembrī samazinājās par 0,1 procentpunktu, sasniedzot attiecīgi 4,4 % un 8,1 %.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis septembrī bija 5,7 %, un kopš augusta tas ir samazinājies par 0,1 procentpunktu. Salīdzinot ar pagājušā gada septembri, faktiskā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,5 procentpunktiem, reģistrētā – par 0,3 procentpunktiem.

CSP informē, ka šāgada septembrī Latvijā bija 59,9 tūkstoši bezdarbnieku (20,7 tūkstoši sieviešu un 39,2 tūkstoši vīriešu), kas ir par 0,8 tūkstošiem mazāk nekā augustā un par 4,6 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 0,2 tūkstošiem, taču sieviešu – par 0,6 tūkstošiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.