Menu
 

Aptauja: Latvijā 19% strādājošo cer saņemt piemaksas apkures un elektroenerģijas izmaksu kompensēšanai

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā 19% strādājošo cer saņemt piemaksas apkures un elektroenerģijas izmaksu pieauguma kompensēšanai, pavēstīja bankā "Citadele", atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Tostarp 6% respondentu atbildējuši, ka saņems algas pielikumu, lai segtu dzīves dārdzības pieaugumu, vai saņems piemaksu pie algas vairāku mēnešu garumā, taču 13% norādījuši, ka viņu rīcībā precīzas informācijas nav, taču piemaksu saņemšanu no darba devēja viņi neizslēdz.

Visbiežāk algas palielinājumus vai īslaicīgas piemaksas pie algas saņēmuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kā arī 40 līdz 49 gadus veci darba ņēmēji. Biežāk algu pielikumus saņēmuši Rīgā, Pierīgā un Kurzemē strādājošie, kamēr retāk lielāku algu vai piemaksas saņēmuši iedzīvotāji Zemgalē.

Aptaujas dati liecina, ka piemaksas biežāk saņēmuši dažādu jomu vadītāji, kvalificēti strādnieki un kvalificēti speciālisti, turklāt biežāk algas palielinājumu saņēmuši cilvēki, kuru ikmēneša ienākumi ir vairāk nekā 751 eiro.

Retāk pozitīvu atbildi piemaksu sakarā guvuši cilvēki, kas ikdienā strādā kā pakalpojumu un tirdzniecības vai biroja darbinieki un kuru algas ir zemākas.

Vienlaikus 56% respondentu uz kompensācijas mehānismiem necer, tostarp 22% atklāj, ka viņu pārstāvētais uzņēmums neplāno palīdzēt ar pieaugošo izmaksu segšanu, savukārt vēl 34% atzīst, ka par to nav runāts, taču ir pārliecināti, ka piemaksu nebūs.

Aptauja par Latvijas iedzīvotāju iespējām saņemt dzīves dārdzības kompensāciju no darba devējiem banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica 2022.gada oktobrī, tiešsaistē aptaujājot 1008 cilvēkus Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.