Menu
 

Latvijas iedzīvotāji pārtikas grozos dominē akcijas preces un privātā preču zīme

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Kā liecina “Rimi Latvia” novērojumi, jau kopš vasaras vērojamas izteiktas izmaiņas Latvijas iedzīvotāju iepirkšanās paradumos: cilvēki daudz apdomīgāk piepilda savus pārtikas grozus, dodot priekšroku akcijas precēm un izdevīgākajiem piedāvājumiem. Vienlaikus sabiedrība nav gatava pavisam atteikties no iemīļotajiem produktiem, toties biežāk izvēlas dažādas iecienīto produktu alternatīvas.

Latvijas pircēji ātri pielāgojas tirgus situācijai – kā rāda “Rimi” apkopotie dati, cilvēki pērk mazāk un mēģina ietaupīt, biežāk izvēlas akcijas preces un iepērkas vairākos veikalos, meklējot izdevīgākos piedāvājumus. Arī aptaujas liecina, ka 88% Latvijas iedzīvotāju jau jūlijā bija nobažījušies par mājsaimniecību izdevumiem rudenī un ziemā, kas atspoguļojas arī iepirkšanās paradumos.

Joprojām saglabājas pieprasījums pēc svaigās gaļas, taču populārāka kļūst cūkgaļa, kas ir lētāka nekā vistas gaļa, un lielāka interese vērojama arī par gaļu ar kauliņu (šķiņķi ar kaulu, spārniem, stilbiem) un subproduktiem. Salīdzinot šī gada septembra un pagājušā gada septembra rādītājus, vistas gaļas subproduktu (vistu aknu un tādu buljonam noderīgu daļu kā kaklu un muguru) patēriņš audzis par 28%. Toties cāļa filejas pārdošanas apjoms ir teju dubultojies, kas liecina, ka cilvēki labprāt izvēlas iecienīto produktu alternatīvas, t.sk. privātās preču zīmes produktus, augstu novērtējot izdevīgo cenas un kvalitātes attiecību.

Lielu atsaucību guvusi atbalsta programma ar samazinātajām un fiksētajām cenām, kurā pircējiem pieejami jau vairāk nekā 200 produkti. Nolūkā mazināt inflācijas radīto spiedienu uz sabiedrību, “Rimi” līdz gada beigām fiksējis cenas pieprasītākajiem pārtikas produktiem un pirmās nepieciešamības higiēnas precēm. Vienlaikus veikalos tiks saglabāta iespēja iegādāties atsevišķus produktus no dažādām sortimenta kategorijām ar izdevīgām atlaidēm.

Savukārt produktiem ar pēdējo dienu termiņiem tiek piedāvāta līdz pat 40% samazināta cena. Tas ļauj iegādāties, piemēram, svaigu gaļu, sieru vai zivis ar ievērojamu atlaidi pagatavošanai tās pašas dienas vakariņās vai arī sasaldēšanai, lai izmantotu vēlāk. Tādējādi vienlaikus tiek ietaupīts gan ģimenes budžets, gan samazināts potenciālo pārtikas atlikumu apjoms un to radītā ietekme uz vidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.