Menu
 

Apspriedīs putnu fabrikas "Ķekava" mājputnu kompleksa pārbūvi

  • Autors:  LETA
Apspriedīs putnu fabrikas "Ķekava" mājputnu kompleksa pārbūvi Publicitātes foto

Ķekavā 18. oktobrī norisināsies "Putnu fabrikas "Ķekava"" mājputnu intensīvas audzēšanas kompleksa pārbūves un ražošanas apmēru palielināšanas projekta ietekmes uz vidi novērtējuma atkārtota sākotnējā sabiedriskā apspriešana, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Sabiedriskā apspriešana notiks plkst. 18.30 Doles tautas namā Rīgas ielā 26, Ķekavā.

Rakstiskus priekšlikumus par paredzētās darbības iespējamo ietekmi uz vidi vēl var iesniegt Vides pārraudzības valsts birojā līdz šā gada 28. oktobrim.

Jau ziņots, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" strādā pie ražošanas kapacitātes palielināšanas. Septembrī ekspluatācijā nodotas 17 atjaunotas broileru kūtis, no kurām 11 renovētas, savukārt sešas darbību sākušas no jauna. Uzreiz pēc tam kompānija plānoja sākt rekonstrukcijas nākamo posmu, renovējot vēl vairāk nekā 10 broileru kūtis. Investīciju mērķis ir palielināt saražotās produkcijas apmēru par 10% ik gadu.

Tāpat vēstīts, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 30. jūnijam, bija 62,057 miljoni eiro, bet zaudējumi – 694 942 eiro.

"Putnu fabrika "Ķekava"" reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava"" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013. gada vasarā parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.