Logo
Drukāt šo lapu

"Olainfarm" grupas realizācija deviņos mēnešos pieaugusi par 4%

"Olainfarm" grupas realizācija deviņos mēnešos pieaugusi par 4% Foto no arhīva

Zāļu ražotāja "Olainfarm" grupas realizācija šogad deviņos mēnešos, pēc provizoriskiem datiem, sasniegusi 89,009 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2017. gada attiecīgajā periodā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Dana Hasana.

"Olainfarm" grupas uzņēmumu produkcija 2018. gada deviņos mēnešos pārdota 50 pasaules tirgos. Pēc provizoriskajiem datiem, gada deviņos mēnešos "Olainfarm" grupas lielākie noieta tirgi saglabājās nemainīgi – Krievija (30%), Latvija (28%), Baltkrievija (12%) un Ukraina (9%). Uzņēmuma lielāko tirdzniecības partneru vidū ir arī Kazahstāna, Uzbekistāna, Vācija, Lietuva, Polija un Tadžikistāna.

Deviņos mēnešos straujākais pārdošanas apmēru pieaugums sasniegts Tadžikistānā, kur realizēts par 64% vairāk nekā pērn šajā laikā, un Baltkrievijā, kur pārdošanas apmēri auguši par 42%. Par 18% augusi realizācija Lietuvā, par 16% – Uzbekistānā. Vienlaikus Latvijā pārdošana augusi par 17%.

Savukārt "Olainfarm" grupas realizācija septembrī, pēc provizoriskiem datiem, veidoja 9,5 miljonus eiro, kas ir par 1% mazāk nekā 2017. gada septembrī. Septembrī pārdošana trijos lielākajos koncerna noieta tirgos pieaugusi, tostarp Krievijā pārdošana augusi par 16%, Latvijā – par 8%, bet Baltkrievijā – par 4%. Pieaugums bijis arī Tadžikistānā, Polijā, Moldovā un Vācijā.

"Olainfarm" piederošā aptieku tīkla SIA "Latvijas aptieka" realizācija šogad septembrī veidoja 1,95 miljonus eiro, saglabājoties iepriekšējā gada septembra līmenī. Vienlaikus šā gada deviņos mēnešos "Latvijas aptiekas" realizācija sasniedza 17,3 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā šajā periodā pērn.

SIA "Silvanols" apgrozījums septembrī veidoja 0,58 miljonus eiro, kas ir līdzvērtīgs pērnā gada septembra rezultātam. Savukārt uzņēmuma apgrozījums deviņos mēnešos veidoja 4,1 miljonu eiro, sasniedzot 5% pieaugumu salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu.

Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāju SIA "Tonus Elast" un "Elast Medikl" realizācija septembrī veidoja 0,84 miljonus eiro, veselības centru "Diamed" un "Olainmed" apgrozījums bija 0,2 miljoni eiro, arī Baltkrievijas meitasuzņēmums "NPK Biotest" septembrī realizēja produkciju par 0,2 miljoniem eiro.

Savukārt šogad deviņos mēnešos "Tonus Elast" un "Elast Medikl" realizācija sasniedza 7,01 miljonu eiro, veselības centru "Diamed" un "Olainmed" – 1,9 miljonus eiro, bet "NPK Biotest" deviņos mēnešos realizēja produkciju par 1,7 miljoniem eiro.

Pēc "Olainfarm" aplēsēm, uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums šogad varētu sasniegt 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 130 miljonus eiro. Tādējādi 2018. gada deviņos mēnešos sasniegts 71% no visa šā gada plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 68% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Olainfarm" koncerna apgrozījums 2018. gada pirmajā pusgadā bija 61,844 miljoni eiro, kas ir par 1,4% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa palielinājās par 1,5%, sasniedzot 5,786 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024