Menu
 

Levits: Uzņēmējdarbības un konkurētspējas veicināšana jāiekļauj nākamās koalīcijas pamatdokumentos

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Uzņēmējdarbības un konkurētspējas veicināšanas jautājums ir viens no centrālajiem punktiem, kas jāiekļauj nākamās koalīcijas pamatdokumentos, otrdien Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) "Gada balvas 2022" pasniegšanas ceremonijā uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts pirmā amatpersona uzsvēra, ka valstij ir jāveicina likumdošana, kas vērš ekonomiku zaļās transformācijas virzienā. Levita ieskatā, ir jāiegulda zinātnē un pētniecībā. Tāpat ir jābūt adekvātai nodokļu politikai.

"Mums ir jāorganizē mūsu ekonomika tā, lai pieaugtu pievienotā vērtība, ko var nodrošināt mūsu cilvēki. Tādēļ viens no uzdevumiem ir veicināt cilvēku prasmju paaugstināšanu un pārkvalifikāciju no tādām nozarēm, kas nav perspektīvas, uz tādām, kas ir perspektīvas," pauda prezidents.

Viņš vērsa uzmanību uz to, ka LDDK aktīvi pārstāv savas intereses ne tikai nacionālajā un Eiropas Savienības līmenī. LDDK ir aktīvi centusies atbalstīt Ukrainas uzņēmējus, rīkojot Latvijas un Ukrainas uzņēmumu kontaktbiržas un daloties pieredzē ar saviem ukraiņu partneriem.

"Tas ir ļoti svarīgi arī no tā viedokļa, ka karš kaut kad beigsies un pēc tam Ukrainā sāksies atjaunošanas darbi, kas prasīs ļoti daudz līdzekļu. Tās būs lielas iespējas arī mūsu uzņēmējiem piedalīties atjaunošanas darbā. Eiropas Komisija jau tagad domā par Ukrainas atjaunošanu. Ja mums būs labi kontakti, un es zinu, ka tādi mums arī ir, tad mūsu uzņēmējiem tas var būt nozīmīgs tirgus un darbalauks," uzsvēra Levits.

Pasākuma laikā Valsts prezidents pasniedza balvu "Gada tautsaimniece 2022" biedrības "Latvijas formula 2050" valdes loceklei Ievai Teterei un "Gada tautsaimnieks 2022" balvu "Latvijas finieris" padomes priekšsēdētājam Uldim Biķim.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.