Menu
 

Koalīcijas partneriem atšķirīgi viedokļi par sezonālā darba spēka piesaisti no ārvalstīm un samazināto PVN pārtikai

  • Autors:  LETA
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Topošās koalīcijas partneriem atšķirīgi viedokļi par sezonālā, mazkvalificētā darba spēka piesaisti lauksaimniecībā no ārvalstīm un samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes noteikšanu pārtikas pamata produktiem.

Valdības deklarācijas zemkopības un mežsaimniecības darba grupas vadītājs, "Apvienotā saraksta" (AS) viens no līderiem Edgars Tavars aģentūrai LETA pastāstīja, ka valdības deklarācijas sadaļa šajās jomās kopumā izveidota bez problēmām.

Palikuši esot tikai divi jautājumi, kuros nav vienošanās. Viena no koalīcijas partijām neatbalsta pašreizējo piedāvājumu par sezonālā, mazkvalificētā darba spēka piesaisti lauksaimniecībā, skaidroja Tavars.

AS politiķis norādīja, ka lauksaimnieki aktualizējuši to, ka sezonālie viesstrādnieki no ārvalstīm jāpiesaista, lai piemēram, sezonas laikā uz lauka nesapūtu un varētu novākt zemenes. Līdz šim šos darbiniekus tiek mēģināts piesaistīt caur Poliju, līdz ar to arī nodokļi aiziet uz Poliju, nevis tiek samaksāti Latvijā, atzīmēja Tavars.

Tāpat arī attiecībā uz priekšlikumu par samazinātās 5% PVN likmes piemērošanu primārajiem pārtikas produktiem viens no politiskajiem spēkiem tam nav piekritis, atzīmēja darba grupas vadītājs.

Tavars nekomentēja, kuri politiskie spēki neatbalsta attiecīgos priekšlikumus, taču iepriekš pret darbaspēka ievešanu allaž ir iebildusi Nacionālā apvienība, savukārt ieceri atbalstījuši uzņēmēji, kurus vairāk pārstāv AS. Savukārt pret PVN samazināšanu pārtikai iepriekš iebilduši "Jaunās vienotības" politiķi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.