Logo
Drukāt šo lapu

Rīgas plānošanas reģions parakstījis sadarbības memorandu ar vairākām pašvaldībām Gruzijā

Rīgas plānošanas reģions parakstījis sadarbības memorandu ar vairākām pašvaldībām Gruzijā Foto: rpr.gov.lv

Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un Gruzijas valsts administrācijas pilnvarotā gubernatora vietnieks Dušeti, Tianeti, Mchetas un Kazbegi pašvaldībās Tamazs Sudžašvili (Tamaz Sujashvili) parakstīja memorandu par reģiona ciešāku sadarbību.

Memorands paredz stiprināt sadarbību uzņēmējdarbības un investīciju piesaistes jomā, attīstīt sociāli ekonomisko, zinātniski tehnisko, kultūras un humanitāro sadarbību, ar dalību dažādās programmās un projektos īstenot kopīgus investīciju projektus. Abas puses apņemas attīstīt ciešāku sadarbību starp uzņēmējiem un to asociācijām, vietējo pašvaldību iestādēm un tirdzniecības un rūpniecības kamerām, informē Rīgas plānošanas reģiona pārstāve Inese Ozoliņa.

"Ar Gruziju mēs saredzam daudz kopīgu lietu un esam pārliecināti, ka tās rezultēsies ciešā un sekmīgā sadarbībā ilgtermiņā. Viens no sadarbības virzieniem, ko šobrīd jau iezīmējām, ir sekmīga pārrobežu projektu attīstīšanā pašvaldību līmenī. Cits virziens būtu ekonomisko saišu stiprināšana, piemēram, investīciju un uzņēmējdarbības jomās," norāda Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes un Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

Memoranda parakstīšana notika Rīgas plānošanas reģiona pašvaldību un uzņēmēju delegācijas pieredzes apmaiņas vizītē Gruzijā, lai veicinātu reģionu ekonomisko sadarbību. Vizīte tika noslēgta ar Uzņēmēju un pašvaldību sadarbības forumu Mchetā un memoranda parakstīšanu starp Latvijas un Gruzijas pusi.

Latvijas delegāciju vadīja D. Mieriņa. Kopumā delegācijā piedalījās vairāk nekā 30 pašvaldību un uzņēmumu pārstāvji, kuriem ir interese par iespējamu sadarbību ar Gruziju un tieši Mchetas–Mtianeti reģionu, atzīmē I. Ozoliņa.

Gruzijai ar Latviju ir senas sadarbības saiknes ekonomikā un kultūrā. Turklāt, līdzīgi kā Rīgas plānošanas reģions Latvijā, arī Mchetas–Mtianeti ir galvaspilsētas reģions Gruzijā. Šīs vizītes mērķis bija iepazīt klātienē reģionu un izveidot kontaktu biržu, kas rezultētos nākotnes sadarbībā gan pašvaldību, gan uzņēmējdarbības līmenī.

Vizīte notika no šī gada 12. līdz 15. oktobrim. No pašvaldībām tajā piedalījās Rīgas, Jūrmalas, Ādažu, Carnikavas, Engures, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Kandavas, Ķekavas, Limbažu, Ropažu, Salaspils, Sējas un Stopiņu domes pārstāvji, vēsta I. Ozoliņa.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024