Menu
 

"airBaltic": Ziemassvētku un Jaunā gada posmā pieprasījums pēc lidmašīnu biļetēm ir par 60% lielāks nekā pērn

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad Ziemassvētku un Jaunā gada posmā pieprasījums pēc lidmašīnu biļetēm ir vairāk nekā par 60% augstāks nekā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" pārstāvji.

Uzņēmumā to skaidro ar faktu, ka cilvēki šobrīd izbauda un izmanto apstākļus, kad Covid-19 pandēmijas ierobežojumi vairs neapgrūtina ceļošanu. Turklāt arvien vairāk pasažieru plāno savus ceļojumus vismaz astoņas nedēļas uz priekšu. 

Tāpat kā citus gadus, ziemas sezonā populāri ir gan slēpošanas galamērķi, gan siltās zemes, gan arī dažādas Eiropas galvaspilsētas, kur ierasts doties, piemēram, uz Ziemassvētku tirdziņiem. Šogad populārākie galamērķi ziemas sezonā ir Minhene, Vīne un Tenerife, bet iecienītas ir arī Londona, Parīze, Amsterdama, kas ir pilsētas, uz kurām pasažieri regulāri dodas cauru gadu.

"airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss norāda, ka šobrīd ir labvēlīga situācija, kurā pandēmijas klātbūtne vairs neierobežo ceļošanas iespējas, un aizvien lielāks pasažieru skaits jau plāno savus ceļojumus līdz pat diviem mēnešiem uz priekšu un vēl tālāk.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" 2021.gadā pārvadāja kopumā 1,628 miljonus pasažieru, kas ir par 21,4% vairāk nekā pirmajā pandēmijas gadā - 2020.gadā.

"airBaltic" apgrozījums pagājušajā gadā bija 204,1 miljons eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 49% un bija 135,7 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.