Logo
Drukāt šo lapu

Pārtikas izstādē "Sial 2018" Parīzē piedalīsies 35 Latvijas uzņēmumi

Pārtikas izstādē "Sial 2018" Parīzē piedalīsies 35 Latvijas uzņēmumi Foto: www.facebook.com/pg/sial.paris

Vienā no lielākajām pārtikas industrijas izstādēm "Sial 2018" nacionālajos stendos šogad piedalās 35 Latvijas pārtikas uzņēmumi, aģentūru LETA informēja Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) pārstāve Andra Ūdre.

Viņa teica, ka AREI sadarbībā ar Zemkopības ministriju organizētajos piecos kopstendos būs 35 Latvijas pārtikas uzņēmumi. Šoreiz visplašāk pārstāvēts būs tieši "Gourmet" stends, kurā atradīsies 14 uzņēmumi, tostarp "Taste Caps!", "Chocolette Confectionary, "Very Berry", "Skrīveru saldumi", "Almarini", "Karameļu darbnīca", "Zekants" ("Pupuchi"), "Apsara", "The Beginnings", "Zet’Zsnacks", "Pērnes L", "Top Food", "Otaņķu dzirnavnieks" un "Dobeles dzirnavnieks". Savukārt "Maizes un saldumu stendā" būs "Kārumu fabrika", "Dimdiņi", "Baltās naktis", "Lāči' un "Orkla Confectionery & Snacks Latvija". "Bio stendā" būs "Lat Eko Food", "Bee Bite", "Rāmkalni Nordeco", "Milzu!", "Dabas dots" un "Felici".

Tāpat izstādēs būs arī "Gaļas stends", kurā būs pārstāvēti uzņēmumi "Rital D", "Gaļas nams Ādaži", "Cēsu gaļas kombināts", "Nākotne" un "Salas zivis". Būs arī "Piena stends", kurā būs pārstāvēts piena pārstrādes uzņēmums "Smiltenes piens", Latvijā lielākais olu ražotājs "Balticovo", piena pārstrādes uzņēmumi "Jaunpils pienotava", "Cesvaines piens" un "Limbažu siers".

AREI un Zemkopības ministrija īsteno programmu par atbalstu tirgus veicināšanai ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu atbalsta ar līdzfinansējumu uzņēmumus, kuri piedalās nacionālajā kopstendā.

AREI atgādināja, ka "SIAL 2018" plānots atklāt 21. oktobrī un tā ilgs piecas dienas – līdz 25. oktobrim. Izstāde būs lielākais starptautiskais biznesa "iespēju tirgus" pārtikas produktu izvēles ziņā, kur nozares profesionāļiem meklēt iedvesmu.

Attiecīgā izstāde Francijā notiek katru otro gadu, pulcējot 7200 pārtikas ražotāju vairāk nekā no 110 pasaules valstīm, iepazīstinot vairāk nekā 160 000 apmeklētāju ar jaunākajām kulinārijas tendencēm pasaulē.

"SIAL" var atrast visu veidu pārtikas produktus, sākot no izejmateriāliem līdz gataviem gala produktiem. Ideju meklētājiem "SIAL Innovation" šogad dos iespēju iepazīties ar virkni inovatīvu pārtikas produktu, savukārt "SIAL TV" un "In-Food Centre" konferencēs tiks pievērsta uzmanība pētījumiem, kas veltīti pasaules tūrisma mazumtirdzniecības un patērētāju tendencēm.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024