Menu
 

Pētījums: Tikai 7% uzņēmēju savas zināšanas rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomā vērtē kā labas

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Tikai 7% uzņēmēju savas zināšanas rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomā vērtē kā labas, liecina Patentu valdes un pētījumu kompānijas SKDS 2022.gada vasarā veiktais pētījums.

Pētījumā noskaidrojies, ka Latvijas uzņēmēju izpratne par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību un tās saikni ar uzņēmējdarbības attīstību ir zema. Tikai 7% uzņēmēju savas zināšanas rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomā atzina par labām, 22% - par vidējām, bet gandrīz puse jeb 46% - par sliktām.

Gada nogalē, 13.decembrī, plkst.10.30, Eiropas Savienības (ES) mājas "Sarunu istabā", Aspazijas bulvārī 28, notiks plašāka SKDS pētījuma "Izpratne par rūpnieciskā īpašuma tiesībām" rezultātu prezentācija, kā arī diskusija par "Intelektuālā īpašuma lomu Latvijas uzņēmējdarbībā".

Pastāv pozitīva saikne starp intelektuālā īpašuma tiesību (IĪT) piederību un uzņēmumu darbības rezultātiem. To apliecina ES Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) šoruden publicētais pētījums. Analizējot vairāk nekā 127 000 lielu Eiropas uzņēmumu izlasi, secināts, ka uzņēmumos, kas aizsargā savu intelektuālo īpašumu (IĪ) ir lielāki ieņēmumi un augstāks atalgojums darbiniekiem.

Lai palielinātu izpratni par IĪT vēl tikai topošiem uzņēmējiem, radīts materiāls latviešu valodā Intelektuālā īpašuma rokasgrāmata jaunuzņēmumiem, kuru izstrādāja WIPO. Rokasgrāmatu tulkoja un adaptēja SIA "Skrivanek", sadarbībā ar Latvijas profesionālo patentpilnvarnieku asociācijas prezidentu Jevgēņiju Fortūnu un Patentu valdi. Tā ir paredzēta, lai sniegtu atbalstu intelektuālā īpašuma integrācijai uzņēmuma darbības stratēģijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.