Menu
 

Pasniegtas balvas labākajiem Mārupes novada uzņēmējiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pasniegtas balvas labākajiem Mārupes novada uzņēmējiem Foto, video: Mārupes novada pašvaldība

19. oktobrī “Mārupes novada uzņēmēju dienu 2018” ietvaros svinīgā ceremonijā jau otro gadu pasniegtas gada balvas uzņēmējdarbībā septiņās nominācijās. Lai izvēlētos uzņēmējus atbilstošajām nominācijām, vērtēšanai tika izraudzīta īpaša komisija, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Uzņēmējiem tika pasniegtas īpašas, mākslinieka Arvīda Endziņa izgatavotas balvas. Balvā apkopoti vairāki simboli, piemēram, eiro naudas zīme, kas atspoguļo uzņēmējdarbības vienu no galvenajiem mērķiem – apgrozījuma palielināšanu un peļņas maksimizēšanu. Iezīmējas arī vēja virziena rādītāja līnijas, kas simbolizē tālredzību, jo uzņēmējam laikus jāpamana tirgus tendences. Balvas forma ietver Hogarta līkni, kas atspoguļo uzņēmējdarbības attīstību, virzību uz priekšu, pārvarot dažādos šķēršļus biznesā, un virsotņu sasniegšanu.

Par svinīgu noskaņu pasākumā rūpējās Mārupes kultūras nama direktore Ira Dūduma, pasākumu atklāja koklētāju trio skolotājas Dita Neilandes vadībā, īpašu "odziņu" vakaram piešķīra Manguļu ģimene un duets “Santehniķi”, kā arī grupa "Flame & The Rolltones", vēsta pašvaldībā.

Nominācijā "Novada strauji augošais ražotājs" balva pasniegta SIA “Polipaks”, kas ir lielākais elastīgā iepakojuma ražotājs Latvijā. Saskaņā ar SIA "Lursoft" datiem 2017. gadā tas atkal spējis kāpināt savu apgrozījumu.

Nominācijā "Novada inovācija" balvu ieguva bezpilota lidaparātu ražotne SIA “UAV Factory". Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 60 darbinieku un 2019. gadā plāno palielināt darbinieku skaitu vismaz par 30%, bet ražošanas apjomu – apmēram divas reizes. "UAV Factory" ir līderis starp dronu ražošanas nozares lielākajiem uzņēmumiem. Savu inovatīvo produktu uzņēmums pamatā eksportē, kopumā produktu piegādā klientiem vairāk nekā 50 valstīs, norāda pašvaldības pārstāvji.

Nominācijā "Novada mājražotājs" balva pasniegta mājražotājam Mārim Lapiņam, kurš radījis preču zīmi “Mārlapiņi”. Viņa ražotie mārrutki kļuvuši par reprezentācijas preci pašvaldībai. M. Lapiņš ar zīmolu “Mārlapiņi” ir biežs varonis dažādos avīžu un žurnālu rakstos, dalībnieks pārtikas produktu izstādēs un tirdziņos.

Nominācijā "Novada meistars" apbalvota audēja Edīte Začeste. 2017. gadā Mārupes pašvaldības projektu konkursa "Mārupe – mūsu mājas" ietvaros E. Začeste iniciēja īpašu aktivitāti, kuras ietvaros tika radīts un izvēlēts Mārupes novadam pašam savs tautisks brunču raksts un josta.

"Novada sadarbības partneris" apbalvota VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga””, kas ir lielākais Baltijas aviācijas uzņēmums. Tikai lidosta pati vien dod darbu 1200 cilvēkiem, no kuriem liela daļa ir apkārtējo novadu – Mārupes un Babītes – iedzīvotāji. Šogad lidosta ir atzīta par taisnīgāko atalgojuma maksātāju Latvijas darba tirgū un vienu no unikālākajiem Latvijas pašmāju zīmoliem. Veiksmīga sadarbība izpaužas, kopīgi risinot saimnieciskus jautājumus, iesaistoties dažādos projektos, risinot ar novada attīstību saistītas situācijas. Visa gada laikā lidosta aktīvi atbalsta visdažādākā veida pašvaldību organizētos pasākumus un aktivitātes, skaidro pašvaldībā. 

Par "Novada gada pārsteigumu" atzīta aktīvās atpūtas vieta “JIP Mārupīte” ar "Saulrieta koncertiem". Šovasar aktīvās atpūtas parkā ar 14 saulrieta koncertiem tika iedibinātas jaunas tradīcijas un bagātināti trešdienu vakari ar baudpilnu atpūtu Mārupes novada iedzīvotājiem un viesiem. Pasākums ar dažādu mākslinieku koncertiem veicinājis lielu interesi par šo atpūtas vietu, tostarp popularizējot arī Mārupes novadu un radot jaunu pasākumu ciklu.

Nominācijā "Novada aizrautība" balva pasniegta veikborda un aktīvās atpūtas parkam “Mārupes Wake Park”, kas ir viens no plašākajiem lineārajiem kabeļu veikborda parkiem Baltijā ar trim braukšanas trasēm, pielāgotām dažādiem sagatavotības līmeņiem. Veikparka attīstībai, izmantojot Eiropas Savienības fondu finansējumu, "Mārupe Wake Park" ir izveidots pūšļu parks, kas ir piesaistījis un aizrāvis daudzus un šobrīd kļuvis pat pieprasītāks nekā veikparks, norāda pašvaldības pārstāvji.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.