Logo
Drukāt šo lapu

Putnu fabrikas "Ķekava" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 11,6%

Putnu fabrikas "Ķekava" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 11,6% Foto no arhīva

Putnu gaļas ražotāja "Putnu fabrika "Ķekava"" apgrozījums, pēc auditētajiem datiem, pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017. gada 1. jūlija līdz 2018. gada 30. jūnijam, bija 69,3 miljoni eiro, kas ir par 11,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa bija 2,1 miljons eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Pēc kompānijas pārstāvju skaidrotā, apgrozījuma pieaugumu galvenokārt nodrošināja ražošanas kapacitātes palielināšana, kā arī eksporta attīstība, tostarp uzņēmums pagājušajā finanšu gadā palielināja realizācijas apmērus Lietuvā un Igaunijā. Šogad jūnijā uzņēmums sāka realizēt produkciju arī Zviedrijā mazumtirdzniecības veikalos.

"Putnu fabrikas "Ķekava"" valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs, komentējot pagājušā finanšu gada rezultātus, norādīja, ka uzņēmums pēdējo divu gadu laikā investējis 4,2 miljonus eiro kvalitātes paaugstināšanas pasākumos un ražošanas infrastruktūrā, kā arī ieviests ražošanas modelis, kas ļauj izaudzēt putnus bez antibiotikām.

Tāpat kompānijā atzīmēja, ka šogad "Putnu fabrika "Ķekava"" paplašinājusi "Audzēts bez antibiotikām" produktu sortimentu, sākusi piedāvāt putnu gaļas grila marinādes, kā arī putnu gaļas marinādes cepammaisā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2016. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 30. jūnijam, bija 62,057 miljoni eiro, bet zaudējumi bija 694 942 eiro.

Tāpat ziņots, ka "Putnu fabrika "Ķekava" dibināta 1991. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Brioleks", "Cerova" un "PFK Trader".

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024