Menu
 

"OP Corporate Bank plc" Latvijas filiāle piešķīrusi 8,311 miljonu eiro aizdevumu "Jūrmalas siltumam"

  • Autors:  LETA
"OP Corporate Bank plc" Latvijas filiāle piešķīrusi 8,311 miljonu eiro aizdevumu "Jūrmalas siltumam" Foto: www.jurmala.lv

Somijas bankas "OP Corporate Bank plc" Latvijas filiāle piešķīrusi 8,311 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu SIA "Jūrmalas siltums", aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Bankā informēja, ka piešķirtais aizdevums paredzēts projektiem, kas saistīti ar siltumenerģijas ražošanas un centralizētās siltumapgādes sistēmu modernizāciju Jūrmalā. Līgums par ilgtermiņa aizdevuma izsniegšanu noslēgts uz pieciem gadiem.

"Jūrmalas siltuma" valdes priekšsēdētājs Valdis Vītoliņš norādīja, ka aizdevums ir nozīmīgs uzņēmuma sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un nodrošināšanai.

Tāpat viņš informēja, ka Eiropas Savienības Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda ietvaros ir paredzēts realizēt divu šķeldas katlumāju būvniecību un siltumtrašu rekonstrukciju dažādās pilsētas vietās, kopumā atjaunojot aptuveni astoņus kilometrus trases. Projektu veiksmīga realizācija ļaus palielināt šķeldas izmantošanas īpatsvaru siltumenerģijas ražošanā, kā arī samazināt siltuma zudumus trasēs. Projektus paredzēts pabeigt līdz 2020.–2021. gadam.

"OP Corporate Bank plc" Latvijas filiāle tiesības izsniegt aizdevumu "Jūrmalas siltumam" 8,311 miljonu eiro apmērā ieguva konkursā, iesniedzot saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu.

"Jūrmalas siltums" ir siltumenerģijas ražotājs un centralizētās siltumapgādes pakalpojumu sniedzējs Jūrmalas pilsētā. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Jūrmalas pilsētas dome. 2017. gadā "Jūrmalas siltums" strādāja ar 7,264 miljonu eiro apgrozījumu un guva 475 012 eiro peļņu.

"OP Corporate Bank plc" ir Somijas finanšu pakalpojumu kompānijas "OP Financial Group" piederoša banka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.