Menu
 

Šmits: PVN samazināšana pārtikai ir sociāls rīks

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšana pirmās nepieciešamības pārtikai ir sociāls rīks, tā vietā ražotājiem būtiskāk būtu darbaspēka nodokļu sakārtošana, trešdien Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) kopsapulcē uzsvēra zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).

Tāpat Šmits norādīja, ka, lai PVN samazināšana strādātu, nepieciešama sociāla vienošanās ar tirdzniecības ķēdēm, kas nodrošinātu, ka ar veikalu uzcenojumu netiek manipulēts.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka savas darbības laikā plāno skolās un bērnudārzos, bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem ieviest plašu vietējās pārtikas produktu programmu, kas palīdzētu attīstīt "bērnības garšu".

Šmits norādīja, ka bērni, kas ēduši kārtīgu, veselīgu, vietējo pārtiku turpina to darīt arī turpmāk un "bērnības garšu" izmainīt nevar. Vienlaikus viņš pieminēja, ka jautājums nav iekļauts šī gada budžetā, bet viņš plāno programmai finansējumu meklēt 2024.gada budžetā.

Tāpat viņš piekrita LOSP biedru paustajam, ka valdībai jāpieņem zinātnē balstīti lēmumi un atbilstoši jāpiešķir finansējums pētniecības projektiem lauksaimniecībā.

LOSP kopsapulce bija pirmā Šmita tikšanās ar LOSP biedriem, kopsapulcē viņš atbildēja uz LOSP biedru jautājumiem par vairākām nozarē aktuālām tēmām - vietējās produkcijas konkurētspējas celšanu, pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu, sezonas laukstrādnieku trūkumu, kūdras iegūšanu, Eiropas Savienības Zaļā kursa īstenošanu un budžeta jautājumiem.

LOSP ir biedrība, kas apvieno valsts mēroga ražotāju un pārstrādātāju nevalstiskās organizācijas, kas aptver visu Latvijas teritoriju un visus ražošanas sektorus. Organizācija formulē vienotu lauksaimnieku viedokli ražotāju interešu aizstāvībai un tālākām sarunām ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī citiem sadarbības partneriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.