Menu
 

Faktiskā bezdarba līmenis decembrī bija 7,1 %, reģistrētais – 6,1 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP

2022.gada decembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,1 %, un salīdzinājumā ar novembri tas ir pieaudzis par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu bezdarba līmenis decembrī pieauga par 0,4 procentpunktiem līdz 7,8 %, bet sieviešu saglabājās nemainīgs – 6,4 %.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1 %, un kopš novembra tas ir pieaudzis par 0,2 procentpunktiem. Salīdzinot ar 2021. gada decembri, faktiskā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, reģistrētā – par 0,6 procentpunktiem.

Kā vēsta CSP, decembrī Latvijā bija 68,8 tūkstoši bezdarbnieku (31,2 tūkstoši sieviešu un 37,6 tūkstoši vīriešu), kas ir par 1,6 tūkstošiem vairāk nekā novembrī, bet tikpat, cik attiecīgajā periodā 2021. gadā. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir palielinājies par 1,9 tūkstošiem, bet sieviešu – samazinājies par 0,3 tūkstošiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.