Menu
 

Siguldas novadā pērn teju četras reizes pieaudzis ārvalstu ieguldījumu apjoms

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Salīdzinot ar 2021.gadu, pērn uzkrāto ārvalstu ieguldījumu apjoms audzis 13 pašvaldībās, liecina “Lursoft” sniegtie dati. Straujākais pieaugums aizvadītajā gadā reģistrēts Siguldas novadā, kur ārvalstu uzkrātie ieguldījumi uzņēmumu pamatkapitālos palielinājās par vairāk nekā 65 miljoniem eiro, kopējai uzkrātajai ieguldījumu summai gada laikā palielinoties teju četras reizes, par “Lursoft” datiem informē Siguldas novada pašvaldībā.

Kā vēsta “Lursoft”, iemesls šādam straujam pieaugumam ir Siguldā reģistrētā, telekomunikāciju jomā strādājošā SIA “Alrojo Holding” pamatkapitāla palielināšana no 10 tūkstošiem līdz 64,64 miljoniem eiro. “Lursoft” izpētījis, ka tas arī ir apjomīgākais ārvalstu ieguldījums kādā no Latvijas uzņēmumu pamatkapitāliem 2022.gadā.

Kopumā Siguldas novadā uzkrātais ārvalstu ieguldījumu apjoms 2022.gada beigās bija 88,56 miljoni eiro, ierindojot administratīvo teritoriju 7.vietā reitingā. Pērn uzkrātā ārvalstu ieguldījumu summa Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos sasniedza 11,49 miljardus eiro. Ārvalstu ieguldījumu apjoms Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos audzis trešo gadu pēc kārtas, novērojams “Lursoft” apkopotajā informācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.