Menu
 

"Latvijas mobilā telefona" koncerna apgrozījums pērn audzis par 14,2%

  • Autors:  LETA
Foto - LMT Foto - LMT

Mobilo skaru operatora "Latvijas mobilais telefons" (LMT) koncerna apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 14,2% un bija 288,8 miljoni eiro, informēja kompānijas pārstāvji.

Savukārt koncerna peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA pagājušajā gadā pieaugusi par 3,1% - līdz 84 miljoniem eiro.

Tāpat kompānijā norāda, ka 2022.gadā LMT investēja vairāk nekā 34,8 miljonus eiro tīkla un infrastruktūras izbūvē, tostarp būtiska daļa investīciju novirzītas 5G tehnoloģiju izvēršanai visā Latvijā. Kopējais LMT bāzes staciju skaits ir pārsniedzis 1550.

"2022.gads nenoliedzami ir bijis izaicinošs - pieaugošā inflācija, resursu cenas un Ukrainā notiekošais karš nav gājis secen telekomunikāciju nozarei un, tāpat kā citiem uzņēmumiem, arī LMT. Tomēr kopumā gads ir bijis veiksmīgs: ja atskatāmies uz savām tīkla modernizācijas un tehnoloģiju inovāciju iecerēm, tās esam īstenojuši kā paredzēts, un atsevišķās pozīcijās, piemēram, mūsu pamatpakalpojuma - balss pieslēgumu - jomā pat izpildījuši ar uzviju par spīti agresīvām biznesa cīņām gan komerciepirkumos, gan privātpersonu segmentā," pauž LMT prezidents Juris Binde.

Viņš arī informē, ka LMT klientu pieslēgumu skaits gada laikā palielinājies par vairāk nekā 66 000 un šobrīd pārsniedz 1,4 miljonus.

Līdz ar mobilo sakaru tīkla attīstību LMT 2022.gadā turpināja arī dažādus inovatīvu tehnoloģiju projektus, tostarp transporta sistēmās, dronu vadības sistēmās un pilsētas sensorikā. 

Pērn LMT turpināja sadarbību arī ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, attīstot militāro risinājumu 5G testa vidi Ādažu poligonā. 

Tāpat, ņemot vērā, ka ģeopolitiskās situācijas dēļ ir vairākkārt audzis kiberuzbrukumu incidentu skaits un intensitāte, LMT, izmantojot Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" DNS ugunsmūra funkcionalitāti, radīja interneta drošības risinājumu "LMT Interneta sargs". 

2022.gadā sākta un 2023.gadā turpināsies hidrogrāfisko mērījumu testa vides izveidošana un tehnoloģiju testēšana, lai nodrošinātu 5G tīklu ostās un Baltijas jūrā, piebilst kompānijā. 

Jau vēstīts, ka 2021.gadā LMT koncerns strādāja ar 252,907 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 21,6% un bija 33,105 miljoni eiro. Vienlaikus koncerna māteskompānijas apgrozījums 2021.gadā bija 159,833 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16,3%, sasniedzot 31,024 miljonus eiro.

LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. LMT kapitālā 49% pieder "Telia Company" un tās meitasfirmai "Sonera Holding", pa 23% akciju pieder SIA "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"". "Telia Company" pieder 49% "Tet" kapitāldaļu, bet Latvijas valstij "Possessor" personā - 51%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.