Menu
 

24% Latvijas iedzīvotāju šogad apņēmušies ierobežot spontānus pirkumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Teju ceturtā daļa jeb 24% Latvijas iedzīvotāju šogad apņēmušies ierobežot spontānus ikdienas pirkumus, piemēram, apģērba iegādi, tēriņus izklaidēm un ēšanai ārpus mājas, liecina alternatīvo finanšu pakalpojumu sniedzēja “VIASMS.lv” aptaujas dati. Visbiežāk šāda apņemšanās ir sievietēm, kā arī aptaujas dalībniekiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem.

Piektā daļa jeb 21% respondentu kā savu finansiālo apņemšanos 2023. gadam izvirzījuši iekrājumu veidošanu, kas ir viens no finansiālās stabilitātes pamatnosacījumiem. Šāda apņemšanās vienlīdz aktuāla gan sieviešu, gan vīriešu vidū, un tā visbiežāk atbildējuši respondenti vecumā no 18 līdz 29 gadiem, savukārt retāk – vecumā no 50 līdz 59 gadiem un no 60 līdz 74 gadiem.

Meklējot papildu ienākumu avotus, 15% respondentu apņēmušies šogad pelnīt vairāk, piemēram, strādājot vēl vienu darbu, veicot gabaldarbus u.tml. Šāds mērķis visbiežāk ir vīriešiem, kā arī kopumā aptaujas dalībniekiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

12% aptaujāto šogad nav izvirzījuši sev atsevišķus mērķus saistībā ar finansēm, savukārt 10% respondentu šogad apzināti neplāno veikt lielus pirkumus, piemēram, mājokli, auto u.tml. Savu ienākumu un izdevumu uzskaiti šogad ir gatavi veikt 10% aptaujāto, kuri apņēmušies regulāri sekot līdzi savai finanšu plūsmai un spētu uzkrāt. 7% bija grūti atbildēt uz jautājumu un 3% norādīja citu variantu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.