Menu
 

"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības kritums decembrī bijis mazāks nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības kritums decembrī bijis mazāks nekā ES vidēji

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā decembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, samazinājies par 0,3%, kas ir mazāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" pirmdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Mazumtirdzniecības apmērs decembrī salīdzinājumā ar 2021.gada pēdējo mēnesi samazinājies 14 ES valstīs, par kurām pieejami dati, bet straujākais samazinājums fiksēts Beļģijā (-9,2%), Dānijā (-8,4%) un Zviedrijā (-7,1%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums decembrī bijis par 6,2% mazāks nekā pirms gada, bet Igaunijā reģistrēts samazinājums par 5,9%.

Savukārt straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums bijis Maltā (+5,7%), Rumānijā (+5,3%) un Spānijā (+4,6%), bet Nīderlandē tas saglabājies nemainīgs.

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums decembrī gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 2,5%, bet eirozonas valstīs - par 2,8%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs decembrī ES samazinājies par 2,6%, bet eirozonā – par 2,7%.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Nīderlandē (-6,3%), Vācijā (-5,3%) un Luksemburgā (-3,8%), bet straujākais pieaugums fiksēts Slovākijā (+2,3%), Austrijā (+1,6%) un Rumānijā (+1,3%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā samazinājies par 3%, Lietuvā – par 3,3%, bet Igaunijā – par 2,4%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Itāliju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.