Logo
Drukāt šo lapu

VID deviņos mēnešos konstatējis pārkāpumus 1100 tirdzniecības pārbaudēs

VID deviņos mēnešos konstatējis pārkāpumus 1100 tirdzniecības pārbaudēs Latvijas Banka

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde šogad deviņos mēnešos veikusi 1216 tirdzniecības tematiskā pārbaudes, pārkāpumi konstatēti 1100 gadījumos, liecina VID informācija. Par tirdzniecības pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem ir piemērots naudas sods 38 700 eiro apmērā.

Visbiežāk konstatēts, ka kases aparāts neatbilst tehniskajam prasībām (834 gadījumos), naudas summa kases aparāta naudas kastē nesakrīt ar kontroles izdrukā norādīto (92 gadījumos) nav ievēroti transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības noteikumi (90 gadījumos), ieņēmumu nereģistrēšana (77 gadījumos), kā arī 11 gadījumos konstatēta kases kontrollentas glabāšanas termiņa neievērošana un deviņos gadījumos konstatēta iejaukšanās kases aparāta programmatūrā.

Tematiskajās pārbaudēs tiek kontrolēta atsevišķu normatīvo aktu ievērošana, pārbaudīti atsevišķi grāmatvedības dokumenti, salīdzinot tos ar darījuma dalībnieku grāmatvedības informāciju, kā arī tiek veiktas citas pārbaudes, kurās tiek pārbaudīts, kā nodokļu maksātājs ievēro normatīvo aktu normas.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024