Logo
Drukāt šo lapu

NVA: Pieaug ārvalstīs dzīvojošo pilsoņu interese par darba meklējumiem Latvijā

NVA: Pieaug ārvalstīs dzīvojošo pilsoņu interese par darba meklējumiem Latvijā Foto: pixabay.com

Ārvalstīs dzīvojošo Latvijas pilsoņu interese par darba meklējumiem Latvijā pieaug – tas varētu būt skaidrojams ar atalgojuma kāpumu un darba tirgus sakārtošanos, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" stāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

NVA speciālisti novērojuši, ka nereti Latvijas diaspora dzīvo ar domu par tādu Latviju, kāda tā bija viņu izceļošanas brīdī. Tāpēc ir svarīgi sniegt aktuālo informāciju par valsti šodien. NVA speciālisti rīkojot biežas tikšanās ar diasporas pārstāvjiem viņu mītnes zemēs.

Viņa arī pastāstīja, ka Latvijā patlaban bez darba ir vairāk nekā 56 000 cilvēku, tomēr tas ir ievērojams kritums, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Vidējais bezdarbnieks ir vecumā virs 40 gadiem, pārsvarā ar iegūtu profesionālo un vidējo izglītību. Neesot izteiktu atšķirību starp vīriešu un sieviešu skaitu bezdarbnieku vidū.

Vienlaikus pieaug NVA reģistrētās darba vakances. Pēc Simsones paustā, darba devēji intensīvi meklē darbiniekus. Lielākā problēma, kādēļ "abiem neizdodas satikties", ir darba tirgus mainīgums, darbinieku iepriekš iegūtu prasmju neatbilstība esošajām vajadzībām, viņa stāstīja.

Simsone arī atzina, ka NVA iestājas par atalgojuma norādīšanu darba sludinājumos. Aģentūras ieskatā, tas padarītu darba tirgu caurspīdīgāku.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024