Menu
 

Ķekavas novadā palielinās šķiroto atkritumu konteineru skaitu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekavas novadā palielinās šķiroto atkritumu konteineru skaitu Foto: facebook.com/pg/CleanR.lv

Apzinoties problēmas ar šķiroto atkritumu savākšanu un meklējot risinājumus, 31. oktobrī Ķekavas novada pašvaldības, komunālo dienestu (“Ķekavas nami” un “Baložu komunālā saimniecība”) un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma “Clean R” vadība personīgi apsekoja atkritumu laukumus novadā, lai, visām pusēm klātesot, identificētu faktisko situāciju un lemtu par tālākajiem soļiem situācijas sakārtošanai.

Redzētais vēlreiz apliecināja, ka problēmas ir tieši ar šķiroto atkritumu, nevis ar sadzīves atkritumu izvešanu, tāpēc tika nolemts, ka: visos atkritumu savākšanas laukumos tiks divkāršots, dažviet pat trīskāršots šķiroto atkritumu konteineru skaits; 3. novembrī SIA “Clean R” nodrošinās papildu atkritumu izvešanas reisus, lai atkritumu laukumi uz to brīdi būtu pilnībā tukši, kas ļautu pēc tam efektīvāk izvērtēt gan atkritumu konteineru skaita un to izvešanas biežuma pietiekamību, problēmas un cēloņus, informē Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļā.

Ja arī pēc 3. novembra situācija nebūs uzlabojusies, pašvaldība aicina iedzīvotājus tāpat kā līdz šim būt aktīviem un par problēmām ziņot, sūtot informāciju un fotofiksāciju uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Ķekavas novada pašvaldībai ir būtiski nodrošināt pēc iespējas plašākas šķiroto atkritumu iespējas un kvalitatīva atkritumu savākšanas pakalpojuma nodrošināšanu, tāpēc šis jautājums pēdējos mēnešos ir viens no svarīgākajiem pašvaldības dienaskārtībā, norāda Sabiedrisko attiecību daļā.

Ik nedēļu tiekoties ar pašvaldības komunālajiem dienestiem – SIA “Ķekavas nami” un SIA “Baložu komunālā saimniecība” –, atkritumu apsaimniekošana, jo īpaši šķiroto atkritumu savākšana, ir bijis prioritārs jautājums. Tāpēc pašvaldības izpilddirektora p.i. Andra Volanska uzdevumā komunālie dienesti ir sagatavojuši atkritumu konteineru punktu/laukumu izvērtējumu, kā tos varētu pielāgot, lai tur nodrošinātu plašākas atkritumu šķirošanas iespējas.

Ņemot vērā, ka sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojums visā pasaulē, tostarp Latvijā, kļūst aizvien dārgāks, pašvaldības ieskatā atkritumu šķirošana ir ļoti būtiska ne tikai kā dabai draudzīga dzīvesveida piekopšana, bet tas ir arī viens no galvenajiem veidiem, kā samazināt savas izmaksas par atkritumu apsaimniekošanu, jo šķirotie atkritumi tiek izvesti par brīvu. Samazinoties kopējam sadzīves atkritumu daudzumam, samazinās summa par atkritumu izvešanu, skaidro pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.