Logo
Drukāt šo lapu

Olaines novadā veidos "Eco Baltia grupas" polimēru parku un šķiroto atkritumu loģistikas centru

Olaines novadā veidos "Eco Baltia grupas" polimēru parku un šķiroto atkritumu loģistikas centru arhīvs

Otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmums SIA "Nordic Plast" Olaines novadā plāno izveidot polimēru parku un šķiroto atkritumu loģistikas centru, kurā darbosies SIA "Eco Baltia grupa" uzņēmumi, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Komersants uz vairākiem zemesgabaliem Grēnēs, Elejas un Bauskas ielā, paredzējis pārvietot trīs esošus atkritumu pārstrādes uzņēmumus - "Nordic Plast", AS "PET Baltija" un SIA "Eko PET" -, kas ietilpst "Eco Baltia grupā".

Ražošanas process objektā plānots 24 stundas diennaktī, 365 dienas gadā. Darbības vietā kopumā plānots ievest 389 000 tonnu atkritumu gadā, tajā skaitā 54 000 tonnas polietilēna, polipropilēna un polistirola plastmasas atkritumu, kas atšķiroti gan no nešķirotiem sadzīves atkritumiem, gan atsevišķi savāktajiem atkritumiem un 250 000 tonnas šķirotu iepakojumu.

Šķiroto atkritumu loģistikas centrā plānots nogādāt šķirotu, pārstrādei sagatavotu papīra, kartona un plastmasas un metāla iepakojumu. Piegādātais iepakojums tiks īslaicīgi uzglabāts, klasificēts pēc materiāla sastāva un kvalitātes, sagatavots un nosūtīts pārstrādes uzņēmumiem.

Polimēru parkā plānots pārstrādāt 139 000 tonnas plastmasas atkritumu gadā, saražojot 98 000 tonnas gatavās produkcijas - polietilēna granulas, polistirola granulas, polietilēna tereftalāta pārslas.

Polimēru parkā plānots uzstādīt jaunas ražošanas iekārtas plastmasas atkritumu pārstrādei, kā arī pārvietot uzņēmumos jau esošās ražošanas iekārtas.

Vides pārraudzības biroja ietekmes uz vidi novērtējumā secināts, ka paredzētajā darbībā nav tādu apstākļu, kas būtu par pamatu aizliegt centra izveidi, tāpēc arī Olaines novada dome akceptējusi polimēru parka un šķiroto atkritumu loģistikas centra izveidi Grēnēs.

"Eco Baltia grupas" uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu - sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas un noslēdzot ar pārstrādi un otrreizējo izejvielu eksportu. "Eco Baltia grupā" ietilpst vides apsaimniekošanas uzņēmumi "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", pārstrādes rūpnīcas "Pet Baltija", "Eko Pet" un "Nordic Plast", ražotāju atbildības sistēmas operators "Latvijas Zaļais punkts", kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums "Eko Reverss".

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024