Logo
Drukāt šo lapu

"Smart-ID" lietotāji var parakstīt dokumentus ar augstākā līmeņa e-parakstu (precizēta)

"Smart-ID" lietotāji var parakstīt dokumentus ar augstākā līmeņa e-parakstu (precizēta) Foto: pixabay.com

Turpmāk digitālās autentifikācijas sistēmas "Smart-ID" lietotāji varēs parakstīt dokumentus ar augstākā līmeņa e-parakstu, aģentūru LETA informēja sistēmas uzturētāja informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SK ID Solution" pārstāvji.

Kompānijas pārstāvji norādīja, ka "Smart-ID" lietotāji var parakstīt jebkuru dokumentu ar augstākā līmeņa e-parakstu, jo "Smart-ID" ir saņēmis augstāko drošības pakāpi – QES, kas ir vienlīdzīgs apliecinājums ar roku rakstītam parakstam. ""Smart-ID" lietotāji var legāli parakstīt jebkuru dokumentu, un tam jābūt atzītam visā Eiropas Savienībā," uzsvēra kompānijā.

Tāpat kompānijā norādīja, ka "Smart-ID" ir pirmais digitālā paraksta risinājums Baltijā, kas izgājis tehnisko sertifikāciju, kas balstīta uz Eiropas "eIDAS" regulējumu. Līdz ar to "Smart-ID" tagad atzīts kā kvalificēta paraksta izveides ierīce QSCD, kas ir visaugstākais līmenis Eiropas Savienībā.

Kompānijas pārstāvji norādīja, ka visi "Smart-ID" (izņemot "Basic" līmeni), kas izlaisti pēc 8. novembra, automātiski ir QSCD. Iepriekš reģistrētajiem lietotājiem, kas vēlas parakstīties ar QES drošības līmeņa parakstu, jāatjauno informācija, ko var izdarīt, izmantojot ID karti.

"Smart-ID" elektroniskie paraksti ir pieejami bez maksas, neierobežotā daudzumā, un lietotni var lejupielādēt visās operētājsistēmas "Android" vai "iOs" viedierīcēs. Baltijas valstīs patlaban ir vairāk nekā 1,3 miljoni "Smart-ID" lietotāju, kas ik mēnesi veic vairāk nekā 20 miljonu darbību.

"SK ID Solutions" specializējas starptautiskos e-identitātes risinājumos. Kompānijas risinājumi izmantoti gandrīz 1000 organizācijās, kas sniedz finanšu, veselības aprūpes, izglītības un dažādu citu privātā un valsts sektora e-pakalpojumus.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024