Logo
Drukāt šo lapu

"Olainfarm" apgrozījums oktobrī audzis par 34%

"Olainfarm" apgrozījums oktobrī audzis par 34% Publicitātes foto

AS “Olainfarm” provizoriskie konsolidētie 2017. gada oktobra rezultāti liecina, ka oktobrī uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 12,78 miljonus eiro, kas ir 34% pieaugums attiecībā pret pagājušā gada oktobri. Arī provizoriskie desmit mēnešu rezultāti liecina, ka “Olainfarm” grupas pārdošanas apjomi ir auguši par 7%, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, un sasnieguši 101,8 miljonus eiro. Šī gada desmit mēnešos “Olainfarm” koncerns realizējis produkciju 52 tirgos.

Oktobra konsolidētie pārdošanas dati liecina, ka straujākā izaugsme atzīmēta Kazahstānā, Indijā un Baltkrievijā, kur apgrozījums attiecīgi audzis par 447%, 330% un 189%. “Olainfarm” koncerna lielākie noieta tirgi oktobrī bija Krievija, Latvija un Baltkrievija, informē AS “Olainfarm” sabiedrisko attiecību vadītāja Dana Hasana.

Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada desmit mēnešos ir atzīmēts Baltkrievijā, kur pārdošanas apjomi auguši par 52%, Uzbekistānā, kur sasniegts 45% pieaugums un Tadžikistānā – pieaugums par 43%. Šajā periodā neliels – 5% – kritums pret pērno gadu atzīmēts Krievijā.

“Olainfarm” koncerna lielākie noieta tirgi 2018. gada desmit mēnešos bija Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina, norāda D. Hasana.

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem, produktu realizācija 2018. gada oktobrī veidoja 9,8 miljonus eiro, kas ir par 28% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums oktobrī sasniegts Indijā, Kazahstānā un Baltkrievijā, kur tās apjoms ir palielinājies attiecīgi par 330%, 255% un 142%, salīdzinot ar pērnā gada oktobri. Produktu realizācija oktobrī visvairāk ir samazinājusies Vācijā – par 31%. Visi lielākie produkcijas noieta tirgi (Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina) oktobrī strādājuši “ar plus zīmi” un pozitīvi ietekmējuši pārdošanas rādītājus.

Pēc AS “Olainfarm” aplēsēm, uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2018. gadā varētu sasniegt 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 130 miljonus eiro. Saskaņā ar provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2018. gada 10 mēnešos ir sasniegti 80,6% no visa 2018. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 78% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma, atzīmē D. Hasana.  

AS “Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Šobrīd AS “Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024