Logo
Drukāt šo lapu

Šovasar tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis par 23%

Šovasar tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis par 23% Foto: Jūrmalas pilsētas dome

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem vasaras mēnešos, no jūnija līdz augustam, Jūrmalas pilsētu apmeklējuši par 23% viesu vairāk nekā iepriekšējā vasarā.

Vasaras mēnešos Jūrmalas pilsētas naktsmītnēs apmetušies lielākoties ārvalstu viesi, un to īpatsvars vasarā bijis gandrīz 80%. Pārējo daļu veido ceļotāji no Latvijas. Visvairāk viesu no ārvalstīm bijis no Krievijas (32%), Lietuvas (12%), Igaunijas (7%), Somijas (6%) un Vācijas (5%), informē Jūrmalas pilsētas domē.

Salīdzinot ar pagājušā gada vasaru, ievērojami pieaudzis viesu skaits no Ukrainas (+66%) un Baltkrievijas (45%). Par 18% vairāk viesu Jūrmalā bijis no Lietuvas, savukārt no Vācijas un Igaunijas – par 14% vairāk. Procentuāli un skaitliski lielākais tūristu skaita pieaugums bijis no Krievijas (+38%). Audzis arī viesu skaits no Izraēlas, Polijas, Francijas un ASV.

Vasarā par 13% pieaudzis arī viesu skaits no Latvijas, kas izvēlējušies nakšņot Jūrmalas kūrortviesnīcās. CSP dati liecina, ka Latvijas tūristi vairāk izvēlas Jūrmalas kūrortviesnīcu piedāvājumus ārpus vasaras sezonas, pavasarī un ziemā vietējo ceļotāju īpatsvars kūrortpilsētā ir lielāks – 30–40%.

No šā gada janvāra līdz septembrim tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis par 18%, salīdzinot ar to pašu deviņu mēnešu periodu 2017. gadā. Deviņos mēnešos vietējie ceļotāji Jūrmalā bija vidēji 30%, ārzemnieki – 70% no kopējā viesu skaita. Analizējot datus pa gadalaikiem, var secināt, ka viesi no Lietuvas, Krievijas, Izraēlas, Somijas, Lielbritānijas vairāk izvēlas pavadīt laiku Jūrmalā tieši vasarā, bet ceļotāju plūsma no Igaunijas un Zviedrijas ir salīdzinoši vienmērīga visos gadalaikos, atzīmē domes pārstāvji.

Jūrmalas pilsētas Tūrisma informācijas centrs novērojis, ka šogad ievērojami pieaudzis arī vienas dienas viesu skaits. Nozīmīgu pilsētas tūrisma daļu veido viesi, kuri izvēlas vasaru pavadīt īrētās vasarnīcās vai apartamentos, kas nav iekļauti statistikas datos. Arī iebraukšanas caurlaižu dati rāda, ka vienas dienas viesu skaits šogad pilsētā, pateicoties īpaši vasarīgam laikam, ievērojami pieaudzis. Šogad kopumā iegādāts par 240 tūkstošiem vienas dienas caurlaižu vairāk nekā pērn – kopumā 1,24 miljoni iebraukšanas caurlaižu. Vislielākais caurlaižu skaits fiksēts jūlija nedēļas nogalēs, un rekordliels vienas dienas caurlaižu skaits bijis 22. jūlijā, kad iegādāti 15 tūkstoši vienas dienas caurlaižu.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024