Menu
 

SPRK: Augot "Getliņu" tarifam, mājsaimniecībām izmaksu kāpums nepārsniegs vienu eiro

  • Autors:  LETA
SPRK: Augot "Getliņu" tarifam, mājsaimniecībām izmaksu kāpums nepārsniegs vienu eiro Foto: facebook.com/getlini

Līdz ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi eko" sadzīves atkritumu noglabāšanas pakalpojuma tarifu kāpumu mājsaimniecībām izmaksu pieaugums nepārsniegs vienu eiro, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētājs Rolands Irklis.

"Pieaugums noteikti nebūs lielāks par vienu eiro – tas būs kaut kur starp 50–80 centiem, bet ne vairāk kā viens eiro. Tātad kopējais pieaugums mājsaimniecību pusē nav liels," teica Irklis.

Viņš norādīja, ka atbilstoši jaunākajam regulējumam sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifā iekļauts arī dabas resursu nodoklis, kas tika maksāts arī līdz šim, bet nebija ietverts pašā tarifā. "Līdz ar to reālais tarifa pieaugums nav tik liels," piebilda Irklis.

Tāpat SPRK padomes priekšsēdētājs minēja, ka ar katru gadu dabas resursu nodoklis palielinās, lai sekmētu atkritumu šķirošanu un samazinātu poligonos noglabāto atkritumu daudzumu. Tādējādi, lai izpildītu noteiktās prasības, poligoni investē līdzekļus jaunās tehnoloģijās.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka SPRK padome 28. novembrī apstiprināja jaunus "Getliņi eko" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifus, kas stāsies spēkā no 2019. gada 1. janvāra. Jaunais tarifs pie dabas resursu nodokļa likmes 43 eiro par tonnu poligonā "Getliņi" būs 58,12 eiro par tonnu. Tarifs attieksies uz tiem komersantiem un individuālajiem atkritumu piegādātājiem, kuri nodod nešķirotus sadzīves atkritumus apglabāšanai poligonā "Getliņi", – Rīgas pilsētas un Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionu.

Tāpat ziņots, ka 2017. gadā "Getliņi EKO" apgrozījums bija 17,247 miljoni eiro, kas ir par 21,5% vairāk nekā 2016. gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 73% un sasniedza 1,028 miljonus eiro.

"Getliņi eko" nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Stopiņu novadā un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Kompānija "Getliņi eko" reģistrēta 1997. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5,995 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.